Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αγγλία: Σάλος από την ρατσιστική επίθεση ποδοσφαιριστή σε γυναίκα μέσα σε βαγόνι τρένου.


Η Τζίνα Ντέιβις, μέλος της εργατικής ένωσης στη Βρετανία, κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση εις βάρος της από άγνωστο που συστήθηκε στην αστυνομία ως "εκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής, όχι κάποιος απλός πολίτης".
Επιβάτης τραίνου αποκάλεσε μια γυναίκα "μαύρη σκλάβα" και στη συνέχεια υπερηφανεύτηκε στην αστυνομία πως είναι εκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής.

Η Τζίνα Ντέιβις, μέλος της εργατικής ένωσης στη Βρετανία, κατέγραψε την λεκτική κακοποίηση στο τηλέφωνο της. Το περιστατικό συνέβη σε βαγόνι τραίνου στο Μπέρμιγχαμ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας άρχισε να πετάει πατατάκια στη Τζίνα Ντέιβις, που φυσιολογικά αντέδρασε. Εκτός από "μαύρη σκλάβα", ο δράστης φέρεται να την αποκάλεσε και "μαύρο λύκο".

"Ποιος είσαι εσύ που με αποκαλείς με αυτό τον τρόπο; Δεν είναι καθόλου αστείο. Μην με λες μαύρη σκλάβα, είσαι μαύρος κι εσύ, είσαι άρρωστος;", ήταν η αντίδραση της γυναίκας στην προσπάθεια του δράστη να απολογηθεί.

Η βρετανική αστυνομία μεταφοράς έφτασε στον σταθμό Rugby και ζήτησε την ταυτότητα του άνδρα, που υποστήριξε πως προκάλεσε την όλη κατάσταση με ειρηνικό τρόπο και χωρίς να είναι επιθετικός...

Στη συνέχεια τόνισε πως "είμαι ένας πολυεκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής, όχι κάποιος απλός πολίτης".

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ενημέρωσε ότι "αξιωματικοί κλήθηκαν στο σταθμό Rugby στις 09:40 στις 3 Ιουνίου, μετά από καταγγελία πως άνδρας υπέβαλλε μια γυναίκα σε λεκτική κακοποίηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε βαγόνι τραίνου με προορισμό από το Milton Keynes στο Rugby. Οι αξιωματικοί συνάντησαν το τραίνο στο Rugby όπου κρατήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα.

Περαιτέρω έρευνες διεξάγονται για το ζήτημα και οποιοσδήποτε ήταν μάρτυρας στο περιστατικό καλείται να επικοινωνήσει με τις αρχές".

Η ταυτότητα του δράστη δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα από τις βρετανικές αρχές.

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Πηγή: sport24.gr