Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Πάτρα: Μπαίνουν οι εργάτες στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ για το δημοτικό πάρκινγκ.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες...

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το δημοτικό πάρκινγκ που θα φτιαχτεί δίπλα από το σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο, στο χώρο του παλαιού αμαξοστασίου της Πάτρας.

Οι εργασίες κανονικά θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει, αφού το σχέδιο της δημοτικής αρχής ήταν να λειτουργούσε το πάρκινγκ από τις αρχές καλοκαιριού, έτσι ώστε να διευκολύνει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας.

Ωστόσο, δεν υπήρχε το ανάλογο έμψυχο δυναμικό, με τους οκταμηνίτες στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας να εργάζονται οι μισοί στα σχολεία και στις πλατείες της Πάτρας και οι άλλοι στις παρεμβάσεις που έγιναν στο Ρωμαϊκό Ωδείο και στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο.

Πλέον όμως οι εργασίες στο Ρωμαϊκό Ωδείο και στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο έχουν ολοκληρωθεί και έτσι ένα μέρος των εργατών θα ξεκινήσουν το έργο της διαμόρφωσης του δημοτικού πάρκινγκ.

Έτσι και αλλιώς ο χώρος στο παλαιό αμαξοστάσιο είναι σχεδόν έτοιμος και το μόνο που χρειάζεται είναι μια επίστρωση στα χώματα και στα χαλίκα που ήδη έχουν τοποθετηθεί εκεί.

Το νέο δημοτικό πάρκινγκ θυμίζουμε ότι θα είναι χωρητικότητας 400 θέσεων και θα δώσει μεγάλες ανάσες στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα, αλλά και θα βοηθήσει στην επίλυση του φαινομένου που χρόνια κυριαρχεί στο κέντρο, σε αυτό της παράνομης στάθμευσης.

Η δημιουργία του, άλλωστε, ήταν από την αρχή μέσα στο σχέδιο που είχε ετοιμάσει η δημοτική αρχή για τον κυκλοφοριακό.

Πηγή: patrasevents.gr