Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Το Σάββατο στην Καλαμπάκα η Ημερίδα για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Κοζάνης.

Με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα και φυσικά την Δυτική Μακεδονία και την Δυτική Θεσσαλία θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουνίου στην Καλαμπάκα (στο Πολιτιστικό Κέντρο), η ημερίδα. Εκτός από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των δύο περιοχών, θα παραστούν εκπρόσωποι των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Την μελέτη της νέας γραμμής θα παρουσιάσει ο διευθυντής μελετών του ΟΣΕ κ. Κώστας Μουρουδέλης ενώ την ΕΡΓΟΣΕ θα εκπροσωπήσει ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας και πρόεδρος
της ΕΕΣΤΥ.

Το παλιό έργο που είχε κατασκευαστεί περί το 1930 θα παρουσιάσει με πολλές φωτογραφίες και βίντεο ο μηχανικός κ. Δημήτρης Τερτίπης.

Το νέο έργο είναι μελετητικά ώριμο.

Συνδέει την Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Γρεβενά) απευθείας με την πρωτεύουσα. Δίνει μεγάλη προστιθέμενη αξία στις υπάρχουσες γραμμές Παλαιοφαρσάλου-Καλαμπάκας και Κοζάνης-Φλώρινας, δημιουργώντας έναν δεύτερο σιδηροδρομικό άξονα 300 Km στον κορμό της χώρας μας.
Συμβάλλει στην συντόμευση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Πειραιά με τα λιμάνια της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου στην Αδριατική θάλασσα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
18.30-19.00 Προσέλευση προσκεκλημένων και κοινού.
19.00 Έναρξη-Χαιρετισμοί εκπροσώπων πολιτικής ηγεσίας και τοπικής αυτοδιοίκησης.
19.30 Παρουσίαση του εκτελεσθέντος έργου την περίοδο 1928-1932.
20.00 Διάλειμμα
20.20 Παρουσίαση της μελέτης του νέου έργου
21.15 Παρεμβάσεις κοινού και φιλοσιδηροδρομικών συλλόγων και κινήσεων.
22.00 Λήξη της εκδήλωσης.
Όσοι φίλοι θέλουν να έρθουν με το πούλμαν που δρομολογεί ο Σύλλογος θα πρέπει να το δηλώσουν τηλεφωνικά στον κ. Βασίλη Τριανταφύλλου στο 6979553692.

Το Δ. Σ.

Πηγή :kalabakacity.gr