Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

«Πρόεδρε, θα μας λείψεις».


Ο Εύθυμης Κοντόπουλος που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 90 ετών θα μείνει στην μνήμη μας ως ένα ακούραστος εργάτης του σιδηροδρόμου. Ένας άνθρωπος που αγάπησε με πάθος το τρένο και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά σε αυτό. 


«Ο σιδηρόδρομος είναι το παν για εμένα» μας είχε πει πριν λίγο καιρό συζητώντας μαζί του. Ο εκλιπόν, που διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης» και ανακηρύχτηκε πριν λίγο καιρό επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, θα μείνει στην μνήμη μας για την δυναμικότητα που έδειχνε υπερασπιζόμενος τον σιδηρόδρομο. Δεν χαρίζονταν σε κανέναν. Έλεγε αυτό που ήθελε χωρίς περιστροφές, είτε αυτός ήταν υπουργός είτε αυτός ήταν άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. 
Όπως αυτή η περίπτωση αντιπαράθεσης που είχε με τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και κατέγραψαν τα «Σ.Ν.» 

Τι είχε συμβεί; 

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πρόεδρος των Φ.Σ.Θ κ. Ευθύμης Κοντόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πίτας των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης, απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Αμπελοκήπων κ. Λάζαρο Κυρίζογλου λέγοντας: «Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων μίλησε για τον σιδηρόδρομο. Ο ίδιος ήταν που είπε να ξηλωθεί ο Σταθμός της Θεσσαλονίκης και να πάει στην Σίνδο». Αυτή η αναφορά του κ. Κοντόπουλου, ενόχλησε φανερά τον κ. Κυρίζογλου, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα κάνοντας λόγο για ανοίκεια συμπεριφορά του κ. Κοντόπουλου. «Αυτό που κάνατε δεν ήταν σωστό, δεν πειράζει όμως. Πρέπει να λέγονται αλήθειες. Ποτέ δεν ρωτήσατε εμένα αν εγώ έχω πει κάτι τέτοιο. Απλά ήρθαν και σας είπαν. Δεν έχω υποστηρίξει το ξήλωμα ποτέ. Κάνατε κάτι που είναι ανοίκειο, το οποίο δεν είναι αληθινό. Μίλησα για υπογειοποίηση των γραμμών μέσα στον αστικό ιστό, να προστατευτεί το Σιδηροδρομικό Μουσείο και οι εκτάσεις όλες αυτές να αξιοποιηθούν όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις. Άλλο αυτό και άλλο αυτό που σας είπαν.» τόνισε με έμφαση ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης. 
Δείτε το βίντεο




«Πρόεδρε, θα μας λείψεις».


Χρήστος Γιαννακίδης


«Σ.Ν»: Είναι γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια τόσο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου όσο και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας έχουν προτείνει την υπογειοποίηση των γραμμών, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι χώροι, να αναπλάθουν και να δοθούν στους κατοίκους του δυτικού τομέα της Θεσσαλονίκης. Να δοθεί ταυτόχρονα διέξοδο στον δήμο Αμπελοκήπων προς την νότια πλευρά της Θεσσαλονίκης. Ποτέ κανείς τους δεν αναφέρθηκε σε μεταφορά του σιδηροδρομικού σταθμού.