Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Νέος πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της DB ο Michael Odenwald.

Το Εποπτικό Συμβούλιο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) εξέλεξε ομόφωνα τον Michael Odenwald για νέο πρόεδρο, με την θητεία του να διαρκεί έως τον Μάρτιο του 2020.

Ο Odenwald διετέλεσε πρόσφατα υφυπουργός στο γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και αναλαμβάνει να διαδεχθεί τον Dr. Utz-Hellmuth Felcht, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου στα τέλη του περασμένου Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του, στο Βερολίνο, ο ίδιος τόνισε «Η Deutsche Bahn αντιμετωπίζει μείζονες προκλήσεις, επειδή η ψηφιακή εποχή αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και τα αγαθά ταξιδεύουν από το σημείο Α στο Β. Οπότε πρέπει να κάνουμε πολλά – ας το αντιμετωπίσουμε μαζί».

Από μέρους του ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bahn, Dr. Richard Lutz, δήλωσε ενθουσιασμένος για τη επικείμενη συνεργασία του με τον Odenwald, σημειώνοντας ότι «Ο κ. Odenwald και εγώ γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθούμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά αμέσως – και αυτό θα κάνει τη διαφορά για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας».

Να σημειωθεί ότι, ο Michael Odenwald διαθέτει πτυχίο νομικής, ενώ εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται στην υπηρεσία του γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών, διατελώντας σε διάφορες θέσεις. Διαθέτει ειδίκευση στον σιδηροδρομικό κλάδο.

Πηγή: metaforespress.gr