Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Πρωτομαγιά 2018: Χωρίς προαστιακό, τρένα, πλοία και τρόλεϊ.

Πρωτομαγιά 2018 την Τρίτη, και οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς θα... αναγκάσουν τους επιβάτες να αλλάξουν τις συνήθειεές τους. Δείτε τι ισχύει για προαστιακό, τρένα και τρόλεϊ, και τι θα ισχύει για τα πλοία.

Πρωτομαγιά 2018 χωρίς απεργίες και στάσεις εργασίας, δεν γίνεται. Έτσι, και φέτος, στις απεργίες και τις στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Την Τρίτη, Πρωτομαγιά 2018, τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα είναι ακινητοποιημένα, τα τρόλεϊ επίσης -καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία- κάβους θα δέσουν και τα πλοία, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που αποφάσισε για όλες τις κατηγορίες πλοίων η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 30/04/2018 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων την Τρίτη 01/05/2018. Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, (Τρίτη μεσάνυχτα προς Τετάρτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί.

Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ: «Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, με μακριά παράδοση αγωνιστικής παρουσίας, τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες των εργατών, ανασυγκροτούμαστε και καθορίζουμε στόχους για:
– την ανάπτυξη νέων αγώνων ενάντια στη βαρβαρότητα των νεοφιλελεύθερων επιλογών και πολιτικών
– την κατάκτηση των δικαιωμάτων και της κοινωνικής πρόνοιας, που μας στέρησαν.

Με αυτή την συσσωρευμένη πείρα προχωράμε σε νέους ενωτικούς αγώνες για να διεκδικήσουμε ξανά τα δικαιώματα της τάξης μας. Να αγωνιστούμε για:
Να ανατρέψουμε τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.
Να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών. Την υπογραφή νέας ΣΣΕ, με αυξήσεις και ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους στη ΣΤΑ.ΣΥ, όλους τους εργαζόμενους στις Μεταφορές:
Να πάρουν μέρος στην στάση εργασίας την Πρωτομαγιά 2018 από έναρξη της κυκλοφορίας έως 08 :00 π.μ.Να δυναμώσουν την πάλη στους χώρους δουλειάς, με τη συσπείρωσή τους γύρω από το Σωματείο».

Τα λεωφορεία θα κινούνται από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ, την Τρίτη 1η Μαΐου, με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε και η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η απεργία θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας. Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων την Πρωτομαγιά στο Πασαλιμάνι στις 9.30 το πρωΐ.

Πηγή: newsit.gr