Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Τσίπρας: Θα ανοίξουμε τους σταθμούς του Μετρό για να τους επισκέπτεται ο κόσμος.

Τα έργα στην κύρια γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθούν το 2019, όμως οι πρώτοι σταθμοί σχεδιάζεται να ανοίξουν σε λίγες εβδομάδες, μετά το Πάσχα, ώστε όσοι πολίτες θέλουν να τους επισκεφτούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

«Το θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης παύει να είναι ανέκδοτο. Το 2019 τελειώνει η βασική Γραμμή και λίγους μήνες μετά η επέκταση για Καλαμαριά», είπε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά το Πάσχα, «θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους σταθμούς, που είναι έτοιμοι πλέον, ώστε να μπορεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να τους επισκέπτεται».

Πρόσθεσε ότι το έργο έγινε με κάθε φροντίδα για τα σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών. Υπογράμμισε ότι όμως το σημαντικότερο είναι ότι σήμερα ο υπουργός Υποδομών έδωσε τις τελικές θέσεις των σταθμών για διαβούλευση και ξεκινούν τους επόμενους μήνες οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του Μετρό προς τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: kathimerini.gr