Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Πρόταση να πάρει το όνομα του Μανόλη Αναγνωστάκη ο σταθμός του μετρό στην Αγίας Σοφίας.


Να ονομαστεί ο σταθμός του μετρό στην Αγίας Σοφίας «σταθμός Μανόλη Αναγνωστάκη» πρότεινε στην Αττικό Μετρό Α. Ε. η Ένωση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

Την πρόταση υπέβαλε στη διοίκηση του Αττικό Μετρό ο πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Ηλίας Κουτσούκος όπως ανέφερε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».

Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α. Ε. Γιάννης Μυλόπουλος ανέφερε: «Η ιδέα είναι εξαιρετική και θα την εξετάσουμε με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία». Ωστόσο διευκρίνισε ότι «η ονοματοδοσία των σταθμών του μετρό έχει να κάνει με τη χρηστική αξία και συνήθως παραπέμπει σε γνωστά τοπωνύμια».

«Η πρόθεση μας σε κάθε περίπτωση είναι οι σταθμοί του μετρό να είναι σταθμοί πολιτισμού» είπε ο Γιάννης Μυλόπουλος ο οποίος αναφερόμενος στην πορεία των έργων τόνισε ότι «σήμερα ο κόσμος εκτιμάει ότι και υπάρχει πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί η κατασκευή του μετρό αλλά εκτιμάει και ότι γίνεται δουλειά». Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη σημείωσε: «Καταλαβαίνω ότι η ΝΔ στεναχωριέται επειδή ένα έργο που βάλτωσε επί των ημερών της βάλτωσε σήμερα προχωράει. Το να κουνάει το δάχτυλο η τοπική ΝΔ σε μας είναι μικρόψυχο και μικροπολιτικό».

Πηγή: dailythess.gr