Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ουκρανία: Κλείνουν σταθμοί στο μετρό για την αποφυγή επεισοδίων στο Κίεβο.

Η UEFA έχει χαρακτηρίσει τη ρεβάνς της ΑΕΚ με την Ντιναμό Κιέβου "υψηλού κινδύνου" και γι' αυτό στο γήπεδο θα βρίσκεται ο υπεύθυνος ασφαλείας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. 

Για να αποφευχθεί το οτιδήποτε οι ουκρανικές Αρχές βάζουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της πρωτεύουσας.
Η ΑΕΚ βρίσκεται στην παγωμένη Ουκρανία για να παίξει το ευρωπαϊκό της μέλλον τη φετινή σεζόν στο Europa League. Το 1-1 της Αθήνας αφήνει ελπίδες στην Ένωση να προκριθεί στους "16" της διοργάνωσης, ωστόσο για κάποιους το ποδόσφαιρο είναι χαρά και για άλλους... ταλαιπωρία.

Για την ακρίβεια οι κάτοικοι του Κιέβου θα ταλαιπωρηθούν αρκετά πριν από το πρώτο σφύριγμα της "μάχης" και για εύλογο διάστημα μετά το τελευταίο.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, οι Αρχές, όπως και η UEFA φοβούνται τυχόν επεισόδια και γι' αυτό το λόγο έλαβαν μέτρα για να... σβήσουν κάθε πιθανότητα να ξεφύγουν τα πράγματα. Στην Ελλάδα άλλωστε όλα κύλισαν ομαλά, κάτι ανάλογο θέλουν οι αρμόδιοι να συμβεί και απόψε που η Ένωση θα φιλοξενηθεί στην έδρα της αντιπάλου.

Οι Ουκρανοί, λοιπόν, λαμβάνουν τα μέτρα τους και όπως έγινε γνωστό θα κλείσουν τρεις σταθμούς του μετρό κοντά στο γήπεδο "Ολιμπίσκι". Οι Αρχές της χώρας ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει ώστε να διαφυλαχθεί η ομαλή φιλοξενία των Ελλήνων φιλάθλων στο Κίεβο και να αποτραπεί το ενδεχόμενο να συναντηθούν με οπαδούς της Ντιναμό.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, πάντως, έχει ήδη ενημερώσει μέσω επίσημης ανακοίνωσης στο σάιτ της πώς θα γίνει η μεταφορά των 350 Ενωσιτών που θα παρακολουθήσουν το βράδυ της Πέμπτης το μεγάλο ματς.

Πηγή: contra.gr