Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Κοιτάζετε το κινητό του διπλανού σας στο μετρό; Η Google θα σας μαρτυρήσει! Δείτε το βίντεο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοιτάζετε το κινητό του διπλανού σας στο μετρό;Μπορούμε να το παραδεχτούμε! Όλοι λίγο ή πολύ ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο κινητό του διπλανού μας στο μετρό, στο λεωφορείο, σε κάποιο φανάρι και σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο για εκείνον που νιώθει δύο μάτια πάνω στην οθόνη του κινητού του.

Ωστόσο αυτή η συνήθεια μάλλον θα εκλείψει, αφού το Google δημιουργεί μηχανισμό προκειμένου να ενημερώνει τον κάτοχο του κινητού ότι τον παρακολουθούν δυο μάτια.
Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Neural Information Processing Systems στο Long Beach της Καλιφόρνια, οι ερευνητές της Google, Hee Jung Ryu και Florian Schroff θα παρουσιάσουν ένα project που θα χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει τους… ενοχλητικούς να κρυφοκοιτάζουν.
Πρόκειται για το «electronic screen protector» που, σύμφωνα με το myphone.gr, θα επιτρέπει σε ένα Google Pixel smartphone να χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα και την τεχνητή νοημοσύνη eye-detecting για να ανιχνεύσει αν πάνω από ένα άτομο κοιτάζει την οθόνη της συσκευής.
Βίντεο στο Youtube δείχνει το λογισμικό να διακόπτει το Google messaging app και να… εμφανίζει την εικόνα αυτού που κοιτάζει το smartphone σας.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το σύστημα λειτουργεί σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο σε μόλις 2 milliseconds.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: thecaller.gr