Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Λάρισα. Την Παρασκευή εκδήλωση διαμαρτυρίας και μνήμης στις γραμμές του ΟΣΕ.

Εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας, για τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στις γραμμές του ΟΣΕ στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, και τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, του 15μελούςμαθητικού συμβουλίου και τις σχετικές άδειες, από τη Διεύθυνση του 15ου Γυμνασίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 - 13:00. 
Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων αναφέρει: «θα σχηματιστεί ανθρώπινη - μαθητική αλυσίδα στο άνοιγμα των 300 μέτρων (στις γραμμές του Μεζούρλου) επί της οδού Ξυλοκάστρου, θα κατατεθούν λουλούδια και θα ανάψουν οι μαθητές κεριά.
Πριν από αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας, θα προηγηθεί στο σχολείο ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους που κρύβονται στις γραμμές του Ο.Σ.Ε.
Το 2012 ένα 12χρονο παιδί «κεραυνοβολήθηκε» στις γραμμές του ΟΣΕ στην περιοχή του σταθμού «Μεζούρλο» και από τύχη σώθηκε, μετά από πολύμηνη νοσηλεία του σε νοσοκομείο. Τον Οκτώβριο του 2017, 15χρονος μαθητής «κεραυνοβολήθηκε» στις γραμμές του ΟΣΕ στην ίδια περιοχή, αλλά δεν είχε την ίδια τύχη, και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Και πριν στεγνώσει το μελάνι των άρθρων για τις ευθύνες του ΟΣΕ και των άλλων συναρμοδίων, λίγες ημέρες μετά ένα 10χρονο παιδί δεν είχε την ίδια τύχη και χάνει τη ζωή του στις γραμμές του τρένου μετά από παράσυρσή του από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης Λάρισας».

Πηγή: eleftheria.gr