Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Βρετανία: Καταδικάστηκε σε 21 μέρες φυλακή γιατί δεν πλήρωσε εισιτήριο αξίας 3 ευρώ.

Όταν ο νόμος εξαντλεί την αυστηρότητά του.

Ένας 22χρονος Βρετανός παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι πράγματι δεν είχε κόψει εισιτήριο και είδε τον δικαστή να τον καταδικάζει σε φυλάκιση.
Πρόσφατα όμως, στο Εφετείο, η πρωτόδικη απόφαση χαρακτηρίστηκε «εντελώς ακατάλληλη».

Ο εφέτης Jonathan Seely δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς της σιδηροδρομικής εταιρίας ότι ο νεαρός Bradley Howsego συνηθίζει να μην κόβει εισιτήριο, ισχυριζόμενος μάλιστα πως το να μην πληρώνεις εισιτήριο δεν είναι ακριβώς έγκλημα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Bradley είχε άλλο ένα πρόστιμο στο ενεργητικό του, αυτό ωστόσο δεν τον κάνει εγκληματία, είπε ο δικαστής για τον νεαρό από το Έσεξ.

Όσο για τη δικηγόρο του Howsego, Sarah Steggles, δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι καιρός το κράτος να αποποινικοποιήσει το όλο θέμα, λέγοντας για τον πελάτη της: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι έχουμε εδώ τίποτα άλλο παρά κάποιον που δεν πλήρωσε το εισιτήριό του για να ταξιδέψει».


Όπως αποδείχτηκε, η διαχειρίστρια εταιρία είπε ψέματα ότι ο νεαρός είχε έξι πρόστιμα για μη ακύρωση εισιτηρίων, κάτι που θα τον έκανε κατά εξακολούθηση δράστη.

Ο δικαστής έριξε την ποινή του σε φυλάκιση μίας μέρας, λέγοντας πως με βάση την τιμή του εισιτηρίου, τις 2,7 λίρες δηλαδή (3 ευρώ), «θα έπρεπε να ήταν ένα πολύ σύντομο ταξίδι».

Η συνήγορος του νεαρού είπε ακόμα πως οι εταιρίες κυνηγούν τέτοιες υποθέσεις χωρίς νομικούς αρμόδιους «όλη την ώρα», προσθέτοντας για την πρωτόδικη καταδίκη: «Νομίζω πως ήταν μια σοκαριστική απόφαση που δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Μιλούσε φυσικά για το γεγονός ότι τον καταδίκασαν σε 21 μέρες φυλακή χωρίς δυνατότητα αναστολής της ποινής!


Πηγή: newsbeast.gr