Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Εγκύκλιος του ΟΣΕ προκαλεί αναστάτωση στους εργαζόμενους. Τι απαντά η ΠΟΣ.

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στους εργαζόμενους του ΟΣΕ εγκύκλιος της διοίκησης του Οργανισμού, που ζητά να καταθέσουν βιογραφικά σημειώματα με την αιτιολογία της αξιοποίησης του προσωπικού.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αναφέρει:
"Προ λίγων ημερών η Διοίκηση του ΟΣΕ, εντελώς αιφνιδιαστικά, εξέδωσε εγκύκλιο που ζητούσε από όλο το προσωπικό να καταθέσει βιογραφικά, με την αιτιολογία της καλύτερης αξιοποίησης του προσωπικού. 

Η Π.Ο.Σ. εξετάζοντας το ενδεχόμενο για γενικότερη εντολή αξιολόγησης και απευθυνόμενη στο Υπουργείο, μας δήλωσαν άγνοια για το ζήτημα.

Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων – συν. Αθαν. Λεβέντη – έκανε παρέμβαση στο Διοικητικό Συμβούλιο για απόσυρση της εγκυκλίου, καθώς όλα τα στοιχεία του προσωπικού είναι καταχωρημένα στον ατομικό φάκελο του καθενός και ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή που θα προκύψει τροποποίηση ή αλλαγή. Παρά τη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου ότι θα τροποποιήσει την εγκύκλιο λύνοντας το ζήτημα, προέκυψε μία νέα εγκύκλιος που εμμένει στην αρχική του θέση με τη διαφορά ότι αυτό αφορά μόνο όσους κατέχουν θέση ευθύνης.

Παραδόξως η αιτιολογία της ενέργειας δεν είναι η αξιοποίηση του προσωπικού, αλλά η επικαιροποίηση των στοιχείων στο ΧΩΔ. 

Ενώ πρέπει να ισχύουν τα αυτονόητα, η εμμονή της Διοίκησης του ΟΣΕ στην παραλογία της απόφασής της, εγείρει πλείστα ερωτηματικά για το εάν πρόκειται απλά για μία άστοχη ενέργεια ή εξυπηρετεί κάποια άλλη σκοπιμότητα που εμείς οι «κοινοί θνητοί» αδυνατούμε να αντιληφθούμε.

Η Π.Ο.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους που σε κάθε περίπτωση και οποιαδήποτε χρονική στιγμή προκύπτει αλλαγή των ατομικών τους στοιχείων να ενημερώνουν την υπηρεσία τους για την έγκαιρη επικαιροποίηση των ατομικών τους φακέλων, πράττοντας το αυτονόητο και ν’ αγνοήσουν την επίμαχη εγκύκλιο που στερείται λογικής και κινείται στα όρια της νομιμότητας.

Καλούμε επίσης τη Διοίκηση ν’ αναλογιστεί τις ευθύνες της αποφεύγοντας εγκυκλίους που επιφέρουν αναστάτωση και τρομοκράτηση στο προσωπικό και να επιδείξει την ενεργητικότητά της στην κατεύθυνση της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων και της ομαλής λειτουργίας του Σιδηρόδρομου".

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.