Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Γ. Μυλόπουλος: Και το μετρό Καλαμαριάς προχωρεί με γοργούς ρυθμούς.


H Έλλη, το μηχάνημα ολομέτωπης κοπής, στη γραμμή επέκτασης του μετρό Καλαμαριάς, που ξεκίνησε από τον Τερματικό Σταθμό της Μίκρας, στις 15 Μαΐου, έφτασε σήμερα στο Σταθμό της Νέας Κρήνης, διανοίγοντας τα πρώτα 400 μέτρα, περίπου, υπόγειας σήραγγας στην επέκταση της Καλαμαριάς και συνεχίζει την διάνοιξη προς τον επόμενο σταθμό που είναι η Αρετσού.

Εντός Ιουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της "Αττικό Μετρό Α.Ε." Γιάννη Μυλόπουλο θα ξεκινήσει και η διάνοιξη της δεύτερης σήραγγας.

"Το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς.Το δεύτερο μηχάνημα ολομέτωπης κοπής, ο Φρίξος, θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες τη διάνοιξη της δίδυμης σήραγγας" όπως ανέφερε στο www.amna.gr/macedonia ο Γιάννης Μυλόπουλος. " Τα έργα πολιτικού μηχανικού στους πέντε σταθμούς της Καλαμαριάς, θα ολοκληρωθούν εντός του 2017 ενώ το σύνολο του έργου θα είναι έτοιμο για δοκιμαστικά δρομολόγια στα τέλη του 2019 προκειμένου η γραμμή ( επέκταση Καλαμαριάς ) να δοθεί σε εμπορική λειτουργία το 2020" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό Α.Ε.".

Ε.Μ.

Πηγή: amna.gr