Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΥΠΟΙΚ: "Χρηματοδότηση 86 εκατ. ευρώ για ακόμη επτά έργα υποδομής"


Το υπουργείο Οικονομικών εξασφάλισε επιπλέον πόρους για κρίσιμα έργα υποδομής από τον ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connection Europe Facility), ο οποίος συμβάλλει στη δημιουργία και την ανάπτυξη έργων υποδομής στους τομείς των Μεταφορών, της Ενέργειας και των Τηλεπικοινωνιών, εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον πόρους για τη χώρα. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα δύο τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του CEF, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την χρηματοδότηση τριάντα ενός έργων συνολικού προϋπολογισμού 890 εκ €. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα παραπάνω προστίθενται επιπλέον 7 έργα συνολικού προϋπολογισμού 86 εκ. € από τα οποία, περισσότερα από 58 εκ. ευρώ είναι κοινοτική χρηματοδότηση. Πρόκειται για νέα κονδύλια, επιπρόσθετα εκείνων του ΕΣΠΑ, που θα επιτρέψουν την υλοποίηση νέων έργων σε κρίσιμους τομείς για την οικονομία.

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι: 

«Καταφέραμε συνολικά ως χώρα, υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του υπ. Οικονομίας, και με την άριστη συνεργασία των αρμόδιων φορέων που ετοίμασαν με επιμέλεια τις ελληνικές προτάσεις, όχι μόνο να ανταγωνιστούμε με επιτυχία τα υπόλοιπα Κράτη-Μέλη, αλλά κυρίως να φέρουμε πρόσθετους πόρους στην ελληνική οικονομία, εντάσσοντας έργα που ολοκληρώνουν σημαντικές υποδομές στους τομείς του βασικού σιδηροδρομικού δικτύου, των θαλάσσιων μεταφορών, των συστημάτων ελέγχου της κυκλοφορίας και της ενέργειας. Έργα όπως η κατασκευή υπόγειας τετραπλής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή των Σεπολίων και η αναβάθμιση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πολύκαστρο – Ειδομένη, τα οποία αποσυμφορίζουν την κυκλοφορία και καθιστούν τις μεταφορές πιο γρήγορες και ασφαλείς. 

Η προσπάθεια όλων μας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα. Με σωστή προετοιμασία θα ανταποκριθούμε με επιτυχία και στις επόμενες προσκλήσεις που έρχονται, έτσι ώστε να προσθέτουμε συνεχώς πόρους και νέα έργα στον κατάλογο των κρίσιμων εκείνων δράσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνική οικονομίας και κυρίως, στη δημιουργία μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας».

Πηγή: businessnews.gr