Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αγγλία: Αυτό το τρένο φιλοδοξεί να κάνει την απόσταση Λονδίνο - Εδιμβούργο σε 8 λεπτά.

Αποτέλεσμα εικόνας για This train will be able to get from London to Edinburgh in 8 minutesΣας φαίνεται απίστευτο;


Σήμερα το συμβατικό τρένο κάνει την απόσταση Λονδίνο - Εδιμβούργο σε περίπου 5 ώρες ενώ το αεροπλάνο σε περίπου μιάμιση ώρα (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η μετάβαση από και προς το αεροδρόμιο).
Η Hyper Chariot λέει ότι όλα αυτά θα αλλάξουν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος μεταφοράς, που θα μοιάζει κάτι ανάμεσα σε κάψουλα και σωλήνα με καθίσματα, χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με τα roller coaster. Και θα μπορεί να «εκτοξεύει» κάψουλες που θα έχουν το μέγεθος ενός αυτοκινήτου σε σιδερένιες αεροστεγείς σωλήνες.
hyper.jpg
Ο πρόεδρος της Hyper Chariot, Matthew Modine (που είναι και ηθοποιός) εξηγεί: «Στόχος μας είναι να φέρνουμε το διαστημικό ταξίδι στη Γη, συνδέοντας πόλεις και ακόμη χώρες με τρόπο που δεν ήταν ποτέ δυνατό».

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, σε μόλις ένα λεπτό θα μπορεί να πιάνει τα 1.000 μίλια/ώρα, ενώ θα μπορεί να ταξιδεύει με 4.000 μίλια/ώρα. Για περισσότερη άνεση, τα καθίσματα θα είναι παρόμοια με αυτά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Κάθε κάψουλα θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερα έως έξι άτομα.
Και η τιμή για αυτά τα 8λεπτα ταξίδια; Μόλις 100 λίρες.

Ο στόχος είναι να κάνει «πρεμιέρα» το 2021 και μέχρι το 2040 να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με ταξίδια ακόμη και σε άλλες χώρες όπως η Αυστραλία, η Κίνα και η Βραζιλία.

Πηγή: Independent ,huffingtonpost.gr