Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΚΙΝΑ: ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑ 400 ΧΛΜ.




To κινεζικό τρένο υψηλής ταχύτητας "Fuxing" (ανανέωση) έκανε τη Δευτέρα ντεμπούτο στη γραμμή Πεκίνου-Σανγκάη. Το νέο ταχύτατο τρένο, που σχεδιάσθηκε και κατασκευάσθηκε στην Κίνα, αναπτύσσει ανώτατη ταχύτητα 400 χιλιόμετρα την ώρα και μία σταθερή ταχύτητα 350 χιλιόμετρα την ώρα. 

Το τρένο έχει εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης, που ελέγχει συνεχώς την επίδοσή του και το επιβραδύνει αυτόματα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή ανώμαλων συνθηκών. Χάρη σε ένα σύστημα μετάδοσης δεδομένων, το κέντρο ελέγχου μπορεί να παρακολουθεί το τρένο σε πραγματικό χρόνο. 

Ο Λου Ντονγκφού, γενικός διευθυντής της China Railway που λειτουργεί το νέο τρένο, δήλωσε ότι το "Fuxing" υπογραμμίζει τον μοναδικό ρόλο που έχει παίξει ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κίνας. 

Τα προηγούμενα γρήγορα κινεζικά τρένα έφεραν την επιγραφή "Hexiehao" (αρμονία) στο εξωτερικό τους. Η Κίνα έχει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο του κόσμου, το οποίο ανερχόταν σε 22.000 χιλιόμετρα στο τέλος του 2016.

Πηγή: tanea.gr