Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε οκτώ λεπτά;
Μικρές καμπίνες θα ταξιδεύουν μέσα σε αγωγούς με πρωτοφανείς για τις γήινες συνθήκες ταχύτητες
Μικρές καμπίνες θα ταξιδεύουν μέσα σε αγωγούς με πρωτοφανείς για τις γήινες συνθήκες ταχύτητες
Αμερικανική εταιρεία αρχίζει τις δοκιμές ενός φουτουριστικού υπερηχητικού μέσου μεταφοράς που θα κινείται με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 6,5 χιλιάδες χλμ/ώρα!
Μπορεί να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το επαναστατικό υπερηχητικό τρένο Hyperloop του αμερικανού μεγιστάνα και οραματιστή Ελον Μασκ όμως μια νέα αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα την προσπάθεια κατασκευής ενός παρόμοιου μέσου μεταφοράς το οποίο θα κάνει το Hyperloop να μοιάζει με… αργοκίνητο παιχνιδάκι.
Η εταιρεία Hyper Chariot θέλει να δημιουργήσει τσιμεντένιους αγωγούς μέσα στους οποίους θα υπάρχει κενό αέρος και εκεί καμπίνες χωρητικότητας 4-5 ατόμων θα αναπτύσσουν ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 6,5 χιλιάδες χλμ/ώρα. H εταιρεία, πρόεδρος της οποίας είναι ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Μάθιου Μοντίν, ανακοίνωσε ότι το 2018 θα αρχίσει την κατασκευή του πρώτου κέντρου δοκιμών του μέσου μεταφοράς που έχει το ίδιο όνομα με αυτό της εταιρείας.
«Με το Hyper Chariot στοχεύουμε τίποτε λιγότερο από το να φέρουμε τις διαστημικές ταχύτητες στην Γη συνδέοντας πόλεις και χώρες με πρωτοφανή τρόπο. Μοιάζει με κάτι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά η τεχνολογία για την κίνηση σε υπερηχητικές ταχύτητες μέσα σε αγωγούς κενού αέρος είναι εδώ άρα μπορεί σύντομα να υπάρξει ένα μέσο μεταφοράς ανθρώπων και φορτίων» δηλώνει ο Μοντίν.
Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail οι καμπίνες θα έχουν επιτάχυνση από τα 0-1.600 χλμ/ώρα σε 60 δευτερόλεπτα και σε διάστημα περίπου τριών λεπτών θα έχει πιάσει την μέγιστη ταχύτητα του. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι το κόστος για ένα ταξίδι 535 χλμ. θα είναι της τάξης των 130 ευρώ. Πάντως τα στελέχη της εταιρείας φρόντισαν να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών αφού αναφέρουν ότι αν βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια θα χρειαστούν περίπου 25 χρόνια για να είναι έτοιμο το Hyper Chariot.
Δείτε το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία Hyper Chariot:
Πηγή: protagon.gr