Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Γερμανία: H Deutsche Bank επενδύει στον Δρόμο του Μεταξιού.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας θα χρηματοδοτήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Κίνας για την αναβίωση του Δρόμου του Μεταξιού.


Η Deutsche Bank υπέγραψε συμφωνία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας για τη χρηματοδότηση έργων 3 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου του Πεκίνου, «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αναφέρει πως θα συγκροτήσει μια κοινή ομάδα με την κινεζική τράπεζα για τη χρηματοδότηση έργων την επόμενη πενταετία.

Η Κίνα έχει ανακοινώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ρενμίνμπι για τη χρηματοδότηση του σχεδίου, που έχει σαν στόχο την κατασκευή δρόμων, λιμανιών, σιδηροδρομικών γραμμών, αγωγών και άλλων υποδομών στην Ευρώπη και την Ασία.

Το σχέδιο φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια σύγχρονη εκδοχή του Δρόμου του Μεταξιού και να τονώσει τους εμπορικούς δεσμούς με την Ευρώπη.

Η Deutsche Bank, η οποία άνοιξε το πρώτο της γραφείο στη Σαγκάη το 1872, είναι μία από τις πολλές ξένες τράπεζες που προσπαθούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ασία.

Τον τελευταίο μήνα, ο κινεζικός κολοσσός HNA έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της γερμανικής τράπεζας, αυξάνοντας το ποσοστό στο 10%.

Πηγή: euro2day.gr