ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται έμμεσα ασφαλισμένοι στο ΕΦΚΑ, προερχόμενοι από το τέως ΤΑΥΤΕΚΩ του τομέα ασθενείας και τέως ΤΑΠΟΤΕ, οι οποίοι ξαφνικά «ανακαλύπτουν» ότι είναι ανασφάλιστοι! Η επικαιροποίηση των στοιχείων τους αποτελεί «Γολογοθά» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος» ζητά την επείγουσα παρέμβαση της πολιτείας. Συγκεκριμένα, σε έγγραφό του προς την υπουργό Εργασίας, τον διοικητή του ΕΦΚΑ, τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων στο ΔΣ του ΕΦΚΑ και τους βουλευτές της Θεσσαλίας, αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε , ότι έχουμε κατακλυσθεί από έντονες διαμαρτυρίες πολλών συνταξιούχων- συναδέλφων μελών μας, έμμεσα ασφαλισμένων στο ΕΦΚΑ, προερχομένων από το τέως ΤΑΥΤΕΚΩ του τομέα ασθενείας και τέως ΤΑΠΟΤΕ, οι οποίοι παραπονιούνται, πως θεωρούνται ανασφάλιστοι. Δεν μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους ή να προβούν σε αγορά φαρμάκων ή να εισαχθούν σε νοσοκομείο ή σε διαγνωστικό κέντρο και εκεί «ανακαλύπτουν» ότι τους έχει αφαιρεθεί η ασφαλιστική ικανότητα, μετά από πολλά χρόνια.
Παρακαλούμε για επείγουσα επέμβασή σας, ώστε έγκαιρα να λυθεί το πρόβλημα και να πάψει η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων από τη μαζικότητα που δημιουργεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η συγκέντρωση και αποστολή των επτά αιτουμένων δικαιολογητικών, για την τακτοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας, από την άρρωστη και νοσηλευόμενη γιαγιά, που κατοικεί μακριά, πολλά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού, είναι αδύνατο να γίνει έγκυρα.
Είμαστε της άποψης και πιστεύουμε, ότι πρέπει να ευρεθεί άλλος τρόπος επίλυσης του προβλήματος της επικαιροποίησης των στοιχείων των έμμεσα σφαλισμένων στο ΕΦΚΑ.»
Αποστολή θέματος για τα "Σ.Ν." Βαγγέλης Ρηγόπουλος
