Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την Πρωτομαγιά.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑ.Μ.Ε. σε κάθε πόλη

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο
χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά !

            Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή νέο πακέτο μέτρων. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα με όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις. Ισχυρίζεται ότι όλα τα μέτρα που ετοιμάζει είναι μέτρα που «θα επαναφέρουν τη σταθερότητα».
  Όλα τα κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο σε συνεργασία με τους «θεσμούς» βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην επίθεση που εδώ και χρόνια έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματά μας.
            Ας σκεφτούμε όμως, είναι για το δικό μας συμφέρον η σταθερότητα που ετοιμάζουν με νέα μείωση μισθών και συντάξεων; Η ακόμα μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου κάτω από τις 6.000 € ετήσιου εισοδήματος θα έχει ως αποτέλεσμα τη δική μας ανάπτυξη; Με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τον περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης θα μειωθεί η ανεργία; Έχουμε αποκτήσει πλέον πείρα από την κοροϊδία. Θέλουν να βάλουν ταφόπλακα σε όποιες κατακτήσεις μας έχουν απομείνει για να βγουν κερδισμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ο ΣΕΒ και οι εφοπλιστές.
Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε
            Μπορεί να έχουν περάσει τόσα χρόνια από την εξέγερση του Σικάγο το 1886, αλλά αυτά που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν βλέπουμε σήμερα να χάνονται, τους εργοδότες και την κυβέρνηση να μας ζητούν να τα θεωρήσουμε περασμένα ξεχασμένα.
Ενώ με τον πλούτο που υπάρχει, θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για μια ζωή αξιοπρεπή για όλους, βλέπουμε τις αντιθέσεις συνεχώς να μεγαλώνουν, να αυξάνονται οι άνεργοι και οι απολύσεις,  αντικαθίστανται παλιοί εργαζόμενοι με δικαιώματα, από νέους μέσω πρακτικής άσκησης.
            Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη, παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη
Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους στον πόλεμο
            Και ενώ η εργοδοσία σε κάθε χώρα ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στο εσωτερικό, δε σταματά να κοιτά σε κάθε σημείο της γης και να διεκδικεί νέες πηγές για να αυξήσει τα κέρδη της. Σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου φουντώνουν οι εστίες πολέμου. Από την Ουκρανία ως τη Νότια Κίνα και από τη Μέση Ανατολή ως τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή είναι η αιτία που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον πόλεμο στη Συρία. Όσοι κατάφεραν να διασωθούν αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και να βρεθούν εγκλωβισμένοι πολύ μακριά από τον προορισμό τους.
            Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος όμως δεν είναι μακριά μας. Το Αιγαίο και τα βαλκάνια είναι πιθανές εστίες πολέμου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει και αυτή τη χώρα πιο βαθιά σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για χάρη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί είναι που προσπαθούν να ενισχύσουν τη θέση τους σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους, να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά.  Γι αυτό το λόγο οξύνεται η αντιπαράθεση με την αστική τάξη της Τουρκίας που και αυτή διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο στην «πίτα» της περιοχής. Γι αυτό η συγκυβέρνηση έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, και σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Συμμετέχει με κάθε τρόπο στο μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγορών.
            Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από τις πλειοψηφίες του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος γιατί δεν κάνουν τίποτε για να οργανώσουν τον αγώνα, βάζουν πλάτη με τη στάση τους στην αντιλαϊκή επίθεση. Καλλιεργούν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, μας θέλουν  να μείνουμε απαθείς σε στάση αναμονής. Τώρα είναι η ώρα να τους βάλουμε στην άκρη! Να οργανώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση!
            Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών. Αντίθετα, μας ενώνουν τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες ανάγκες, η επιθυμία να ζήσουμε ειρηνικά τη ζωή που μας αξίζει. Μπορούμε όλοι να έχουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μη δουλεύουμε ατελείωτες ώρες, οι νέοι να μπορούν να κάνουν οικογένεια χωρίς να φοβούνται αν αύριο δεν θα έχουν δουλειά, να καλύπτουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απαιτούμε:
-       Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
-       Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
-       Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
-       Όχι στην ανταλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
-       Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

ΑΘΗΝΑ 10 π.μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10 π.μ. ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΒΟΛΟΣ 10 π.μ. ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ 10 π.μ. ΚΕΝΤΡ. ΠΛΑΤΕΙΑ
ΛΑΜΙΑ 10 π.μ. ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ
ΠΑΤΡΑ 10 π.μ. ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ




                              Γραμματεία ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών