Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Από το Διακοφτό… στα Καλάβρυτα.

Η θέα κόβει την ανάσα!

Από το παράθυρο του τραίνου … οι οροσειρές του Χελμού και του Ερύμανθου «περνούν» μέσα από τους καταρράκτες του Βουραϊκού ποταμού!

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοφτού- Καλαβρύτων , που μετρά 126 χρόνια ζωής και που κατασκευάστηκε χάρη σε ένα τολμηρό και ονειροπόλο πολιτικό τον Χαρίλαο Τρικούπη. Το τραίνο μπαίνει στις ράγες το 1896 και από τότε μέχρι σήμερα… συνεχίζει να μας ταξιδεύει…
22 χιλιόμετρα μέσα σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με αρκετά οδοντωτά σημεία λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Είναι ίσως η στενότερη σιδηροδρομική γραμμή της Ελλάδας με πλάτος μόλις 75 εκατοστά!

Η πρώτη αμαξοστοιχία- που ανακατασκευάστηκε πρόσφατα -λειτουργεί με κάρβουνο και χρησιμοποιείται κάποιες ημέρες το μήνα- εδώ και δύο χρόνια- ως τουριστική ατραξιόν.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε και Μουσείο Οδοντωτού μέσα στο οποίο υπάρχουν αντικείμενα , φωτογραφίες και αρχειακό υλικό.

Όποιος θέλει να βρεθεί από τη θάλασσα και το όμορφο Διακοφτό στα ορεινά Καλάβρυτα και μάλιστα μέσω μιας μοναδικής διαδρομής δεν έχει παρά να επιλέξει τον οδοντωτό σιδηρόδρομο.

Καθημερινά εκτελούνται τρία δρομολόγια ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες πέντε. Εισιτήρια μπορεί να προμηθευτεί κάποιος από όλα τα εκδοτήρια του ΟΣΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Επιχείρησης στην Διεύθυνση www.trainose.gr/

Σύνταξη : Αθανασία Σταμοπούλου
Πηγή: .ert.gr