Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η εγκατάλειψη και η βρωμιά κυριαρχούν στο σταθμό του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα. Δείτε εικόνες.


Τα τρένα που ’φυγαν αγάπες μού πήρανε… 

Για το σταθμό του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα έχουμε γράψει δεκάδες φορές, αλλά, δυστυχώς, δε βλέπουμε να αλλάζει κάτι ή, αν αναφερθούμε σε αλλαγή, αυτή είναι προς το χειρότερο.
Ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο σταθμό, αφού είναι ο πιο κοντινός στην Καλαμάτα, ενώ ανάλογη ή και χειρότερη είναι η εικόνα στους πιο μακρινούς.
Το κτήριο εξωτερικά «κρατά» την αρχοντιά των κατά τόπους σταθμών, αλλά μέχρι εκεί, καθώς είναι λεηλατημένος όσο δεν πάει. Σπασμένα γραφεία, air condition που έχουν κλαπεί, μέχρι και τους σωλήνες έχουν ξηλώσει και κλέψει οι εισβολείς.
Το μόνο που φανερώνει ότι κάποτε στο σημείο υπήρχε ζωή και περνούσαν τρένα είναι τα παγκάκια εντός και εκτός, καθώς και υπηρεσιακά έγγραφα που δείχνουν τα δρομολόγια των τρένων.
Από εκεί και πέρα, κάποιοι χρησιμοποιούν το χώρο ως τουαλέτα, αφού είναι παντού γεμάτος κόπρανα, αλλά και για στέγαση, καθώς υπάρχουν πετάμενα ρούχα και ίχνη από τρόφιμα.
Το αν θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά το τρένο στις γραμμές της Μεσσηνίας, αλλά και των γειτονικών νομών, που δεν μπορούν όμως να υποστηρίξουν σύγχρονα και γρήγορα τρένα, είναι ένα ζήτημα που δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.
Είναι κρίμα, πάντως, τέτοια κτήρια να καταστρέφονται καθημερινά, με το Δήμο Καλαμάτας να ζητά και να παίρνει για αξιοποίηση μόνο το Σταθμό Καλαμάτας.
Δε θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο και σε άλλους, κάνοντας αρχή από εκείνον του Ασπροχώματος;
Το τι θα τον έκανε μετά είναι ένα άλλο ζήτημα, με πρώτη σκέψη την παραχώρηση σε ένα σύλλογο που θα ζητούσε χώρο για στέγαση…
Ας ελπίζουμε να αλλάξει η κατάσταση πριν να είναι εντελώς αργά…

Συντάκτης:  Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης
Πηγή: tharrosnews.gr