Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης. Θαυμαστά τα έργα των ανθρώπων του.

Σε μια μικρή σχετικά έκταση, οι άνθρωποι του μουσείου σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης κατόρθωσαν να στεγάσουν εκατοντάδες αντικείμενα μικρά και μεγάλα από την ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου, που για χρόνια ήταν διασκορπισμένα και παραπεταμένα.

Με πολύ μεράκι και αγάπη για τον σιδηρόδρομο , οι άνθρωποι του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου, κατόρθωσαν, μέσα σε λίγο σχετικά χρονικό διάστημα, κομμάτι – κομμάτι να συγκεντρώσουν ένα απίστευτο μεγάλο αριθμό από αντικείμενα του μουσειακού σιδηροδρόμου. 
Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας ανήκει στον επίτιμο σήμερα πρόεδρο του Συλλόγου τον κ. Ευθύμιο Κοντόπουλο ο οποίος για πολλά χρόνια αφιερώθηκε ψυχή και σώματι στο στήσιμο αυτού του μουσείου. Ο ίδιος όπως μας εκμυστηρεύτηκε είναι πολύ ευτυχής που το μουσείο βρίσκεται σε καλά χέρια. «Είμαι ευχαριστημένος» μας είπε με ικανοποίηση.
Χθες λίγο πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος του Μουσείου, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε τους χώρους του μουσείου, να καταγράψουμε εικόνες με τον φωτογραφικό φακό των «Σ.Ν.» και να τις παρουσιάσουμε στους φίλους αναγνώστες μας που αγαπούν ιδιαίτερα τον μουσειακό σιδηρόδρομο.
Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτριο Δοϊνούδη για την ξενάγηση που μας παρείχε.
Δείτε τις εικόνες













Συντάκτης: Χρήστος Γιαννακίδης