Στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους συμβούλους που θα αναλάβουν την αξιολόγηση των μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Ανοίγει ο δρόμος για αλλαγές καθώς στο Δ.Σ. έχουν μείνει μόνο τρία μέλη.
Τις διαδικασίες για αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), που ούτως ή άλλως είναι λειψό, αφού έχουν μείνει μόλις τρία μέλη, ξεκίνησε το υπερταμείο.
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) προχωρά στην πρόσληψη συμβούλου ο οποίος θα αξιολογήσει τα τρία υφιστάμενα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ώστε στη συνέχεια να αποφασιστούν οι αλλαγές στη διοίκησή του.
Σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν απομείνει οι Αντ. Λεούσης, Λ. Τσιτσογιαννοπούλου και Αγγ. Βλάχος. Γι' αυτό και το υπερταμείο εντός των προσεχών ημερών προχωρά στην πρόσληψη συμβούλου για την αξιολόγησή τους. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους συμβούλους λήγει στις 31 Μαρτίου.
Στον ιδρυτικό νόμο του υπερταμείου αναφέρεται πως "εντός έξι μηνών από τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας σε σώμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας οφείλει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων των άμεσων θυγατρικών της, πλην του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότηας (ΤΧΣ)".
Πρόσωπα που παρακολουθούν τη διαδικασία υποστηρίζουν πως οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι άμεσες και σίγουρα θα γίνουν πριν υπάρξει ουσιαστική επανεκκίνηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Προϋπόθεση, βέβαια, αποτελεί η συμφωνία με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση.
Σημειώνεται πως παρά τις συνεχείς διαρροές και εξαγγελίες το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ είναι στην ουσία παγωμένο εδώ και πολλούς μήνες. Πάντως, προ ημερών υπήρξε μία εξέλιξη καθώς το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.
Ομως, σειρά άλλων διαγωνισμών (από την εταιρεία τροχαίου υλικού του ΟΣΕ μέχρι μαρίνες και άλλα μεγάλα ακίνητα) πάνε από αναβολή σε αναβολή με άγνωστη ημερομηνία ολοκλήρωσης. Αγνωστη είναι η ημερομηνία ολοκλήρωσης και κρίσιμων διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το Ελληνικό, η Αφάντου, κλπ, στους οποίους υπάρχουν εδώ και χρόνια πλειοδότες χωρίς να υπογράφονται οι τελικές συμβάσεις.
Πάντως, στο ταμείο περιμένουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την ελπίδα πως αυτή τη φορά το περίφημο στρατηγικό σχέδιο (ADP) δεν θα μείνει στα χαρτιά.
Συντάκτης: Φώτης Κόλλιας
Πηγή: euro2day.gr