Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο Διευθύνον Σύμβουλος του ΟΣΕ απαντά σε ανάρτηση μας.

Με διευκρινιστική επιστολή που απέστειλε στα «Σιδηροδρομικά Νέα» ο Διευθύνον σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κωνσταντίνος Πετράκης απαντά σε ανάρτηση που αναδημοσιεύσαμε και σε σχετικό σχόλιο μας. Στην επιστολή του ο κ. Πετράκης αναφέρει:

"Αγαπητέ κύριε Γιαννακίδη,
κατανοώ ότι όπως οι περισσότεροι Ελληνες έτσι κι εσείς ταυτίζετε κάθε τι το σιδηροδρομικό με τον ΟΣΕ.
Αυτό όμως συχνά οδηγεί σε παρερμηνείες και παρεξηγήσεις που προξενούν ζημιά στον ΟΣΕ που είμαι βέβαιος ότι αγαπάτε και υποστηρίζετε.
Σε χθεσινό άρθρο σας που αναδημοσιεύεται από τον ιστότοπο thessaliatv.gr κατηγορείται ο ΟΣΕ για ταλαιπωρία των επιβατών στα δρομολόγια Λάρισας - Βόλου, τόσο στον τίτλο όσο και στο περιεχόμενο. Ακόμη, στο υστερόγραφο του ίδιου άρθρου εκφράζετε την ευχή να δώσει χρήματα η κυβέρνηση στον ΟΣΕ για τροχαίο υλικό. 
Γνωρίζετε ότι: 
1. Ο ΟΣΕ δεν κατέχει ούτε διαχειρίζεται τροχαίο υλικό, πλην λίγων μονάδων μουσειακού χαρακτήρα.
2. Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια εκτελούνται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ ο ΟΣΕ, ως διαχειριστής της εθνικής υποδομής, δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στον σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους. 
Δεν είναι σωστό, λοιπόν, να αναδημοσιεύονται χωρίς έλεγχο άρθρα που φορτώνουν στον ΟΣΕ κρίματα ή αρμοδιότητες με τα οποία δεν έχει καμία σχέση.
Σας παρακαλώ να ελέγχετε τις αναδημοσιεύσεις, ιδιαίτερα στον τίτλο, ώστε να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες σας, όντας σίγουρος για την προσήλωσή σας στο δίκαιο και στον σιδηρόδρομο".

Με εκτίμηση
Κώστας Ν. Πετράκης
Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ