Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΣ: "Οι Σιδηροδρομικοί δεν θα γονατίσουν μπροστά στις διαφαινόμενες δυσκολίες".

Στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει:

"Με τη σφραγίδα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία συνεχίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων επωλήθη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Η πώληση αυτή, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο της εκποίησης του εθνικού πλούτου και έπονται και άλλες όπως η ΕΕΣΣΤΥ και όλες οι εταιρείες που μπήκαν στο Υπερταμείο.

Είναι και αυτό (το Υπερταμείο) ένα από τα πολλά επιτεύγματα του τρίτου μνημονίου και της περήφανης διαπραγμάτευσης και το οποίο θα αποφασίζει χωρίς καν να γνωστοποιεί στους εκπροσώπους του λαού και το κράτος τι θα αξιοποιήσει (ιδιωτικοποιήσει) και με ποιους όρους.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αποικιοκρατίας, καλείται η χώρα ν’ ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της και ο λαός και οι εργαζόμενοι ν’ αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή που συνεχώς χειροτερεύει. Το εγγύτερο αλλά και το απώτερο μέλλον υποθηκεύεται καθώς 500.000 Έλληνες μετανάστες - η αφρόκρεμα της νέας γενιάς που σε αυτήν επενδύθηκαν τεράστια ποσά  - μεταναστεύει για να την καπηλευθούν άλλοι, έτοιμη και χωρίς κανένα κόστος γι΄αυτούς, σφετεριζόμενοι το εθνικό μας κεφάλαιο.
Οι βασικοί τομείς της οικονομίας μας όπως και ο Σιδηρόδρομος εκποιούνται σε ξένες κρατικές εταιρείες προσπαθώντας να μας πείσουν ότι έχουν δίκιο που ιδιωτικοποιούν, διότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη.
Δηλαδή αυτοί που αγοράζουν έχουν άδικο; Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν και τα δύο;
  Σε αυτή τη διαδρομή, όλους εμάς που αντισταθήκαμε, μας κατασυκοφάντησαν ανηλεώς. Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ανοιχτό το σιδηρόδρομο μας επέβαλαν μια πρωτοφανή απαξίωση σε όλα τα επίπεδα.
Οι μέχρι πρότινος πολιτικοί μας σύμμαχοι, από τη μία φωτογραφίζονται περιχαρείς με τους νέους ιδιοκτήτες και από την άλλη πωλούν ακόμα αυταπάτες ότι δήθεν θα την εμποδίσουν. Οι μέχρι πρότινος υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης, σήμερα κατηγορούν τους άλλους για δήθεν χαμηλό τίμημα. Οι μέχρι χθες προπαγανδιστές, σήμερα, ψάχνουν άλλοθι στα γρανάζια της καθημερινότητας. Όλοι αυτοί αρνούνται ν’ αντιμετωπίσουν τ’ αποτελέσματα της πολιτικής τους εις βάρος του λαού και του Σιδηρόδρομου.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 Οι Σιδηροδρομικοί στη μακρά ιστορία τους αντιμετώπισαν πολέμους και κατακτητές. Όσο και αν έχουν επηρεαστεί από την γελοιότητα της εποχής δεν θα γονατίσουν μπροστά στις διαφαινόμενες δυσκολίες.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μαζί με όλους τους εργαζόμενους θ’ αγωνιστεί κάτω από οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και ένα σιδηρόδρομο που θα λειτουργεί με επαγγελματίες Σιδηροδρομικούς.
Η ενότητά μας είναι το όπλο μας και το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Η επίκληση διαφορετικών εταιρειών και δήθεν λάθη και παραλήψεις αποτελούν άλλοθι και μόνο κακό κάνουν στην κοινή μας προσπάθεια.
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.