Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Αυξάνονται οι αποκρατικοποιήσεις το 2017!


«Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνεχίζεται κανονικά και εφέτος αναμένεται να ενταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ», ανέφερε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου επισημαίνοντας ότι οι επόμενοι μήνες περιλαμβάνουν σημαντικούς και μεγάλους νέους διαγωνισμούς, που αναμένεται να συμβάλουν κατά το μεγαλύτερο μέρος στην κάλυψη του προϋπολογισμού του Ταμείου για τη διετία 2017-2018.
Τα επόμενα βήματα του ΤΑΙΠΕΔ μέσα στο 2017

Η ίδια, χαρακτήρισε προτεραιότητά τον ΔΕΣΦΑ, σημειώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι «σε πλήρη συνεργασία με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για την επίλυση νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί ως προς την ολοκλήρωση του προηγούμενου διαγωνισμού». Οι επόμενοι μήνες, σύμφωνα με την ίδια, περιλαμβάνουν σημαντικούς και μεγάλους νέους διαγωνισμούς, που αναμένεται να συμβάλουν κατά το μεγαλύτερο μέρος στην κάλυψη του προϋπολογισμού του Ταμείου για τη διετία 2017-2018, όπως ο ΟΛΘ, οι μαρίνες, η Εγνατία, οι εταιρείες ενέργειας, μειοψηφικά πακέτα συμμετοχών σε εταιρείες, καθώς και το αναμενόμενο κλείσιμο του Ελληνικού. Η ίδια τονίζει ότι «εμείς δεν έχουμε χαλαρώσει ούτε στιγμή τους ρυθμούς μας τόσο για την ολοκλήρωση των κλεισμένων ιδιωτικοποιήσεων (14 περιφερειακά αεροδρόμια, Ελληνικό κλπ), όσο και για την προετοιμασία νέων διαγωνισμών. Δείτε για παράδειγμα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την σύμβαση της οποίας υπογράψαμε με την Ferrovie 48 ώρες μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου». 

«Από τη στιγμή που θα κλείσει η αξιολόγηση, συνολικά το κλίμα για την Ελλάδα θα αλλάξει. Το είδαμε ήδη μία φορά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», σημείωσε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε, υπογράμμισε ότι Έλληνες πολίτες και συνολικά το πολιτικό σύστημα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης με την εισροή ξένων κεφαλαίων και την ενίσχυση των άμεσων επενδύσεων που έρχονται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Το «άγρυπνο» μάτι των δανειστών παρακολουθεί στενά το ΤΑΙΠΕΔ!

«Η τρόικα έχει παρατηρητές στο ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι και συνεχίζουν να λειτουργούν όπως ακριβώς και στο παρελθόν, παρακολουθώντας την τήρηση των συμφωνημένων αποκρατικοποιήσεων και των αντίστοιχων χρονοδιαγραμμάτων», τόνισε η κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, για να προσθέσει, ότι οι παρατηρητές παρίστανται σε όλα τα διοικητικά συμβούλια του Ταμείου και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους θεσμούς. Θέλω όμως να κάνω σαφές ότι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ακολουθώντας όλες τις τυπικές διαδικασίες.

Πηγή: kontranews.gr