Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ.

"Με έκπληξη και απορία λάβαμε γνώση της πρωτοφανούς για τα χρονικά των Ελληνικών Σιδηροδρόμων απάντηση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο από 3-1-2017 εξώδικο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δια της απαξιωτικής απάντησής της προς σωματείο εργαζομένων της και μάλιστα με ανακριβείς αναφορές αλλά και με το ύφος του συντάκτη της, δείχνει το πόσο πολύ οι θέσεις, τα κέρδη και οι στρατηγικές managment έχουν εξαφανίσει το ανθρώπινο πρόσωπο της. 
Πέραν του ύφους του κειμένου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι προφανές ότι - σε συνέχεια μάλιστα των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, τα οποία δυστυχώς έθεσαν τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση - κύριο μέλημα της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν να επικεντρωθεί σε μια αήθη και προσβλητική επίθεση κατά συγκεκριμένων εργαζομένων αδυνατώντας να κατανοήσει την αξία ολόκληρης της εταιρίας που διοικεί αφενός αλλά και να αφουγκραστεί τις αγωνίες τις προσπάθειες και την πολύτιμη προσφορά του ίδιου της του Προσωπικού αφετέρου! 
Ο Σύλλογός μας , καταγγέλλει απερίφραστα τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο Δ.Σ. και σε όλα τα Μέλη του Σωματείου της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα είναι δίπλα τους σε κάθε περίπτωση. Συνάδελφοι της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχετε την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου μας στις αποφάσεις που θα λάβετε. Την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας να την θεωρείτε δεδομένη.

 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ
Ο Πρόεδρος              Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Τζιβάρας        Χρήστος Οικονόμου