Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 20 Φεβρουαρίου για τα «καρτέλ» στα δημόσια έργα.

Στις 20 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αυτεπάγγελτη έρευνα που αφορά στις, επί μακρό χρονικό διάστημα, συνεννοήσεις τεχνικών εταιρειών για τους διαγωνισμούς δημοπράτησης δημόσιων έργων υποδομής.

Συγκεκριμένα, η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα εξετάσει τα ευρήματα της αυτεπάγγελτης έρευνας στους διαγωνισμούς δημοπράτησης δημόσιων έργων υποδομής, ιδίως οδοποιίας, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης οδικών αξόνων, κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόμων, συγκοινωνιακών έργων (μετρό – ΟΣΕ – λιμάνια – αεροδρόμια).

Η έρευνα αφορά για πιθανή παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 περί «Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού», όπως ισχύει, και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, στην εισήγηση, αναφέρονται οι εταιρίες των ομίλων ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΕΓΕΚ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και INTRACOM συμμετείχαν, με διαφορετικό χρόνο έναρξης έκαστη, σε καρτελική σύμπραξη για τη χειραγώγηση διαγωνισμών δημόσιων έργων, η οποία διήρκεσε για μακρό χρονικό διάστημα (1989 έως 2016).

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η ολομέλεια της επιτροπής και για την αυτεπάγγελτη έρευνα της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού που αφορά στην αγορά καλλυντικών προϊόντων.

Πηγές: ΑΠΕ- ΜΠΕ, altsantiri.gr