Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ταξιδέψτε με το τραινάκι στα χιονισμένα Καλάβρυτα.


-"Βουλιάζουν" από επισκέπτες τα Καλάβρυτα
-Λόγω του χιονιού, αναμένεται να λειτουργήσει από αύριο το πρωί το χιονοδρομικό κέντρο

Αυξημένη παρουσιάζεται κίνηση των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, καθ΄ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς.
Το γεγονός ότι οι χιονοπτώσεις δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αποτέλεσε κίνητρο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, στο να επιλέξουν πολλοί εκδρομείς τα Καλάβρυτα, για να περάσουν τις ημέρες των εορτών.

Ταυτόχρονα, λόγω του χιονιού, αναμένεται να λειτουργήσει από αύριο το πρωί το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. 

Όμως, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων Λεωνίδας Σπυρόπουλος, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δεν επιτρέπουν ακόμα την πλήρη λειτουργία του. Έτσι, από αύριο το πρωί, το χιονοδρομικό κέντρο θα είναι ανοικτό για αρχάριους, αλλά και για όσους θέλουν απλώς να το επισκεφθούν και να κάνουν μία βόλτα. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες χιονοπτώσεις και ως εκ τούτου θα είναι δυνατή η πλήρης λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. 

Επίσης, όπως προσθέτει ο δήμαρχος, το γεγονός ότι τα Καλάβρυτα βρίσκονται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Πάτρα, έχει συμβάλλει στο να υπάρχει κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός επισκεπτών, καθώς έχει σημαντικά και ιστορικά αξιοθέατα. Επίσης, η λειτουργία του αναβαθμισμένου οδοντωτού σιδηροδρόμου, αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έστω και για μία μονοήμερη επίσκεψη στα Καλάβρυτα. 

Ακόμη, ο Γιώργος Λαζουράς αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι μόλις ολοκληρωθούν τα μεγάλα υποδομής, δηλαδή η Ολυμπία Οδός και το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο, θα αυξηθούν οι επισκέπτες των Καλαβρύτων, αφού θα μικρύνει χρονικά η απόσταση από τη Αθήνα.

Πηγή: news.gr