Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πέντε σταθμοί του μετρό ανοιχτοί τη νύχτα για τους άστεγους.


Είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτική στήριξη αν χρειαστεί

Εντολή να παραμείνουν ανοιχτοί πέντε σταθμοί του μετρό για τη φιλοξενία των άστεγων συμπολιτών μας έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Οι σταθμοί που θα παραμείνουν ανοιχτοί είναι οι εξής: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού-Φιξ και Ελαιώνας.

Μάλιστα οι σταθμοί θα παραμείνουν στη διάθεση των ευάλωτων συμπολιτών μας για το προσεχές πενθήμερο και στη συνέχεια, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα αποφασιστεί εκ νέου αν θα υπάρξει και περαιτέρω φιλοξενία.

Χθες ο κ. Σπίρτζης αποφάσισε να παραχωρηθεί αρχικά ο σταθμός της Ομόνοιας και σήμερα εξουσιοδότησε τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ να επεκταθεί η φιλοξενία των αστέγων και σε άλλους τέσσερις σταθμούς του δικτύου.

Ηδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την υποδοχή των αστέγων με την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ έχει προβλεφθεί να υπάρξει και ιατροφαρμακευτική στήριξη για τους ανθρώπους οι οποίοι θα περάσουν τις νύχτες ψύχους στους πέντε σταθμούς του μετρό.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου, η οποία μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών της φιλοξενίας των άστεγων συμπολιτών μας.

«Είναι η ελάχιστη δυνατή βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε σ' αυτούς τους ανθρώπους που την εποχή της σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας βρέθηκαν να είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους υποδεχτούμε, έχοντας εξασφαλίσει όλα αυτά που είναι αναγκαία, ώστε να περάσουν τις νύχτες τους με ασφάλεια και ανθρωπιά», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Πηγή: newsbeast.gr