Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΖΗΤΕΙ Η «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘεσσαλονικηΗ επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή Πόλη» καλεί τον δήμο να αναλάβει την πρωτοβουλία για μια πλήρη χωροταξική και συγκοινωνιακή μελέτη.

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες τάσσεται η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη» υποστηρίζει «τον αγώνα των εργαζομένων για το προφανές δηλ. την καταβολή των δεδουλευμένων. Η υποχρέωση πληρωμής βαρύνει την εταιρία, από τη στιγμή μάλιστα που επίσημα κυβερνητικά στελέχη βεβαιώνουν πως το κράτος έχει δώσει τις επιδοτήσεις».

Επαναλαμβάνει την πρόταση της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης εδώ και ένα χρόνο, «να αναλάβει την πρωτοβουλία για μια πλήρη χωροταξική και συγκοινωνιακή μελέτη που θα αφορά το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα».

«Ο στόχος είναι να υπάρξουν τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις που θα βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία για τις μετακινήσεις και θα προτείνουν βιώσιμες λύσεις για την συνδυαστική χρήση λεωφορείου, μετρό, τραμ και θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες καθημερινής μετακίνησης των πολιτών. 

»Προτείνεται η επόπτευση των συγκοινωνιών από έναν δημόσιο φορέα, στόχος του οποίου δεν θα είναι το κέρδος, για αυτό και πρέπει να επιδοτείται από το κράτος ώστε να διασφαλίζεται η χαμηλή τιμή του εισιτηρίου» καταλήγει η κ. Καλφακάκου.


Πηγή: voria.gr