H Κυβέρνηση προωθεί σχέδιο αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και πέντε μεγάλων εμπορευματικών κέντρων, πλην της Αθήνας (Θριάσιο) και της Θεσσαλονίκης (λιμάνι), στα οποία περιλαμβάνεται και η Δυτική Πελοπόννησος.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τη γεωγραφική θέση της χώρας μας όπως υποστήριξε πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τη γεωγραφική θέση της χώρας μας όπως υποστήριξε πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή.
Τα τέσσερα από τα πέντε εμπορευματικά κέντρα που, που σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, «επισπεύδεται» η υλοποίησή τους είναι χωροθετημένα σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Ηγουμενίτσα. Ενα ακόμη θα γίνει στη Δυτική Πελοπόννησο, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί το πού, γράφει η εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ" .
Οπως είναι γνωστό, Εμπορευματικό Κέντρο διεκδικούν τόσο το λιμάνι της Πάτρας όσο και του Αιγίου ενώ κατά το παρελθόν έχουν κατατεθεί προτάσεις και για την περιοχή του Δρεπάνου, με εξυπηρέτηση από το δίκτυο του ΟΣΕ και τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή.
Την αξιοποίηση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής για αξιοποίησή τους ως Εμπορευματικό σκέπτεται και ο ΟΛΠΑ θεωρώντας ότι η θέση αυτή είναι ιδανική, έχει άμεση επαφή με το νέο λιμάνι, γειτνιάζει με τις παραγλαύκειες οδούς και μέσω αυτών με ΒΙΠΕ και το ΒΙΟΠΑ. Το διαμετακομιστικό κέντρο εκτιμάται ότι θα κάνει το λιμάνι της Πάτρας ελκυστικό και θα προσφέρει μείωση στο κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων και της μεταφορικής αλυσίδας.
Πηγή: .pelop.gr