Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Βέλγιο: Εκκένωση τεσσάρων σταθμών του μετρό και δεύτερη σύλληψη υπόπτου στις Βρυξέλλες.

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να είχε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ο άνδρας που ανάγκασε το πρωί της Τρίτης τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής να σπεύσουν σε εμπορικό κέντρο της περιοχής Rosier των Βρυξελλών, ισχυριζόμενος ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κοέν Γκέενς. Όπως αποδείχτηκε, ωστόσο, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ψεύτικος.
“Ο ύποπτος που συνελήφθη ήταν γνωστός στις υπηρεσίες Πληροφοριών. Προφανώς είχε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε ο Γκέενς στους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής.

Ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια, παραπέμποντας στη βελγική εισαγγελία για περισσότερες πληροφορίες.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, μια δικαστική πηγή ανέφερε στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga ότι ο άνδρας που συνελήφθη φορώντας τη ζώνη με τον ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό είναι μάλλον ψυχοπαθής.

Σημειώνεται ότι μετά τον συναγερμό που σήμανε το πρωί στις Βρυξέλλες, ένα δεύτερο περιστατικό προκάλεσε εκ νέου πανικό στις Αρχές και έθεσε και πάλι στο «πόδι» την Αστυνομία αναγκάζοντάς την να προχωρήσει στην εκκένωση τεσσάρων σταθμών του μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας δεύτερος άνδρας, εντοπίστηκε στην περιοχή του Σααρμπεκ και τελικά συνελήφθη.

Η περιοχή, ωστόσο, έχει αποκλειστεί για παν ενδεχόμενο, δεδομένου ότι η αστυνομία δεν μπορεί να γνωρίζει αν πρόκειται επίσης για φάρσα (η ζώνη του πρωινού... τρομοκράτη δεν περιείχε τελικά εκρηκτικά αλλά αλάτι).

Πηγή: cnn.gr