Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Παρατημένα βαγόνια μέσα στα χόρτα και στα παλιοσίδερα εδώ και πολλά χρόνια.

vagonakia ose 3Παρατημένα μέσα στα χόρτα και στα παλιοσίδερα είναι εδώ και πολλά χρόνια, πολλά παλιά βαγόνια του ΟΣΕ, λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη. Τα μικρά και όμορφα βαγόνια, είναι αφημένα στην τύχη τους, σκουριασμένα, δημιουργώντας μία άσχημη εικόνα, στην είσοδο της πόλης.
Τα περισσότερα από αυτά, πλέον δε φαίνονται καθώς τα σκεπάζουν χόρτα που ξεπερνάνε το ενάμιση μέτρο σε ύψος. Άγνωστο παραμένει γιατί τα συγκεκριμένα βαγόνια αφέθηκαν παρατημένα εκεί, και για πόσο καιρό. Το θέμα είναι, ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Για μουσειακούς σκοπούς, ή να τοποθετηθούν σε πάρκα και πλατείες της Αλεξανδρούπολης, αφού βέβαια καθαριστούν και βαφτούν. 
Σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, τέτοια βαγόνια χρησιμοποιούνται ακόμα και ως καφέ και εστιατόρια, καθώς δίνουν μία “ρετρό” εικόνα που αρέσει σε πολλούς. 
Η ουσία είναι πως εφόσον δε πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, καλό θα ήταν να μεταφερθούν κάπου αλλού ή να καταστραφούν. Είναι άσχημο να βλέπει κανείς τα παρατημένα βαγόνια του ΟΣΕ, αφημένα στη τύχη τους, σε ένα “‘άτυπο” νεκροταφείο τρένων.

Πηγή: thrakinet.tv