Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Απεργιακή ανακοίνωση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Β.Ε.

 Ο Σ.Σ.Β.Ε μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την μετάθεση των δεσμευτικών προσφορών των εταιριών Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  αποφάσισε νέες απεργιακές  κινητοποιήσεις


1)   τριών 3ωρων στάσεων εργασίας  την ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 και συγκεκριμένα
          α) από 05.00΄ έως 08.00΄  β) από 13.00΄εως 16.00΄  γ) από 21.00 έως 24.00

2) Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΠΟΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 (ημέρα           κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών)

     Θέματα των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι : 

1. Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των Εταιρειών Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συγκεκριμένα η    λήξη των δεσμευτικών προσφορών στις 22/6/2016.
2. Η υπαγωγή του ΟΣΕ και κατ΄επέκταση της ΕΡΓΟΣΕ στο νέο Υπερταμείο "Αξιοποίησης" της Δημόσιας Περιουσίας.
3. Η απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων λόγω της κατάργησης του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.
4. Η μη υπογραφή Σ.Σ.Ε. η οποία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο.
5. Η συνεχιζόμενη απαξίωση όλων των Εταιρειών που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσχέρεια πραγματοποίησης του μεταφορικού έργου.
6. Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τροχαίο υλικό που αγγίζει και σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας του.
7. Η προώθηση ενός Κανονισμού Κίνησης, ο οποίος υποβαθμίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.
8. Το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, το οποίο μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας, προωθεί την ριζική μείωση των συντάξεων στα όρια της φτώχειας. 

  Δεν πρέπει να αφήσουμε την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εφαρμόσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική, μια πολιτική που φέρνει το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου με τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις  και  την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων.

   
                                                     Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       ΛΑΖΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                   ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ