Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Νέα ευκαιρία για το τραίνο Καλαμάτα - Μεσσήνη.

Ως... χριστουγεννιάτικο δώρο ήρθε για τους φίλους του σιδηροδρόμου και όχι μόνο η προσωρινή επαναλειτουργία της γραμμής Καλαμάτα - Μεσσήνη από την παραμονή Χριστουγέννων μέχρι και του Αγιαννιού για τη διευκόλυνση των Καλαματιανών να προσεγγίσουν το Νησί και αντίστροφα.
Οι προσπάθειες, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για χριστουγεννιάτικη λειτουργία του τρένου, φάνηκε αρχικά ότι δεν θα τελεσφορήσουν προσκρούοντας στις διοικητικές ανακατατάξεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά ευτυχώς μέσα σε λίγες ημέρες προχώρησαν όσα έπρεπε και τελικά για 15 ημέρες θα έχουμε και πάλι σιδηροδρομικά δρομολόγια. 
Από τη δημοτική αρχή της Μεσσήνης μάλιστα επανέλαβαν τη γνωστή πρόθεση για μόνιμη επαναδρομολόγηση και σύνδεση της πόλης με τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Εχουμε αναφέρει και παλαιότερα ότι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για διαδημοτική συνεργασία και... σπρώξιμο της υπόθεσης στον ΟΣΕ, με στήριξή της από τους αυτοδιοικητικούς φορείς. Και όταν μιλάμε για στήριξη δεν εννοούμε οικονομική, αλλά περισσότερο σε επικοινωνιακό επίπεδο και σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι προοπτικές βιωσιμότητάς της σε μεσοπρόθεσμο διάστημα.
Σίγουρη φυσικά θα πρέπει να θεωρείται και η στήριξη ενός τέτοιου εγχειρήματος και από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου, αλλά και από μεμονωμένα άτομα, που δεν χάνουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν την αγάπη τους για αυτό το μέσο μεταφοράς.
Ας είναι λοιπόν αυτή η ολιγοήμερη επαναλειτουργία μία καλή αρχή για να μπουν οι βάσεις μονιμότερης δρομολόγησης. Γιατί κακά τα ψέματα, αν το τρένο στη Μεσσηνία λειτουργεί μόνο σε περιστάσεις όπως το πανηγύρι της Μεσσήνης και τα Χριστούγεννα, τότε μόνο ως φολκλορικό στοιχείο μπορεί να αξιοποιηθεί και σε καμία περίπτωση για να καλύψει πραγματικές καθημερινές ανάγκες.

Συντάκτης: Δημήτρης Πλεμμένος
Πηγή: eleftheriaonline.gr