Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Οργιάζουν σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό οι οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων.

Οργιάζουν σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό οι οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων
ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΛΟΠΗΣ

Την προσοχή των επιβατών που χρησιμοποιούν μετρό, τραμ και ηλεκτρικό εφιστά η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, λόγω των αυξημένων περιστατικών κλοπής από οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων.
Με αφορμή την εορταστική κίνηση των Χριστουγέννων, οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων, οργιάζουν καθημερινά στα βαγόνια και στους σταθμούς ξεπερνώντας κάθε όριο, με απύθμενο θράσος, γι αυτό και ζητούν απ' όλους όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς, να προσέχουν τα προσωπικά τους είδη όσο βρίσκονται σε αυτά.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη σταθμών, συρμών και εγκαταστάσεων, λόγω και της έλλειψης προσωπικού στα εκδοτήρια των εισιτηρίων και στην φύλαξη των σταθμών, οι ομάδες των αδίστακτων κακοποιών αλωνίζουν ανενόχλητοι όλο το δίκτυο και ιδιαίτερα σε σταθμούς και τμήματα με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Η όλη κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη και καθημερινά το προσωπικό της Εταιρίας, γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών, από επιβάτες- θύματα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί μόνο από την εταιρεία και τους εργαζόμενους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι επιφορτισμένοι με το συγκοινωνιακό έργο και όχι με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η Ένωση των Εργαζομένων ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς και ιδιαίτερα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς" να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μπει οριστικό τέλος σ΄ αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει γίνει μάστιγα για εργαζόμενους και επιβάτες και επιπλέον δυσφημεί διεθνώς τη χώρα μας".

Πηγή: imerisia.gr