Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η Βιέννη προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


Η απειλή πλανάται πάλι πάνω απ' όλη την Ευρώπη.

Αυστηροί έλεγχοι όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνο, τραίνο και αυτοκίνητα.


Η αυστριακή αστυνομία ειδοποιήθηκε για επικείμενη ενέργεια με όπλα ή βόμβες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε διάφορες πόλεις της «Γηραιάς Ηπείρου» - Σε «σιωπηρό» κόκκινο συναγερμό οι Αρχές, δίχως να αναστείλουν καμία προγραμματισμένη δραστηριότητα.
Σε κατάσταση σιωπηρού «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί οι αρχές στην Αυστρία και ειδικότερα στη Βιέννη, μετά από σήμα που εστάλει στις αρχές περί επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όχι μόνο στην αυστριακή πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με ειδοποίηση από υπηρεσίες πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βιέννη, όπως και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι πιθανό να αποτελέσει στόχο τρομοκρατών το αμέσως επόμενο διάστημα, είτε με βομβιστική ενέργεια, είτε με επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του Παρισιού.

Η πόλη της Αυστρίας τέθηκε υπό σιωπηρό «κόκκινο συναγερμό», με την αστυνομία να δημιουργεί έναν κλοιό γύρω της, ενώ εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι των υπόπτων, αλλά και στα αεροδρόμια. 

Ωστόσο, αποφασίστηκε να μην ακυρωθεί καμία από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες, καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρμοδίων υπηρεσιών... «δεν μας δόθηκε συγκεκριμένο στόχος, ούτε γνωρίζουμε αν τα ονόματα αυτά που αν αναφέρθηκαν, αφορούν πραγματικούς ανθρώπους».

Η αστυνομία ωστόσο, έχει αυστηροποιήσει τους ελέγχους τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και των αποσκευών όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνο, τραίνο και αυτοκίνητα, ενώ ελέγχονται όσοι κουβαλούν σακίδια και άλλα αντικείμενα, τα οποία θα μπορούσαν να κρύβουν όπλα ή εκρηκτικά.

Πηγή: protothema.gr