Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή των συνταξιούχων σιδηροδρομικών στον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο.

Με επιστολή του  που  απέστειλε  προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης   κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο,  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» » ζητά την άμεση εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά τις μειώσεις των συντάξεων τους.

Στην επιστολή τους οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί αναφέρουν:

Κύριε Υπουργέ,
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ΄αριθ. 2287-2290/15 αποφάσεις έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που επιβλήθηκαν την 1-1-2012 και την 1-1-2013 με τους νόμους 4093/2012 και 4051/2012.
Επίσης, με τις ίδιες αποφάσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας για τους συνταξιούχους σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Με τις αντισυνταγματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους από το 2012 και μετά, έχουν απολέσει σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 50% τους εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να βρίσκονται κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, έκρινε ότι οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν το 2012 και μετά, προσκρούουν σε συνταγματικές αρχές όπως είναι της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη και σε άλλες επιταγές άρθρων του Συντάγματος, όπως είναι τα άρθρα 2, 4, 22, 25, 106.

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» ζητά την άμεση εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η επαναφορά των συντάξεων στα προ του 2012 επίπεδα, θα αποτελέσει μια σημαντική ανακούφιση για τους συνταξιούχους που είναι τα κατ΄εξοχήν θύματα της βάναυσης μνημονιακής πολιτικής των προηγούμενων χρόνων που συνεχίζεται.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                          ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ