Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Να αρθεί η αδικία καταβολής αποζημίωσης του Νόμου 993/79 ζητά συνταξιούχος σιδηροδρομικός.

Με επιστολή του, που κοινοποιεί στην διοίκηση του ΟΣΕ, στις συνταξιουχικές σιδηροδρομικές οργανώσεις, την ΠΟΣ, τον ΣΣΒΕ και τα «Σ.Ν.», συνταξιούχος σιδηροδρομικός ζητά να αλλάξει ο τρόπος καταβολής της αποζημίωσης που δίνεται στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, βάση του νόμου 993/79, καταργώντας την αδικία που υπάρχει. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, η καταβολή της αποζημίωσης σε άλλους συνταξιούχους καταβάλλεται σε ένα χρόνο και σε άλλους σε δυο χρόνια, δημιουργώντας κατάφορη αδικία.

Στην επιστολή του, ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός κ. Σωτήριος Γιαννόπουλος αναφέρει:

«Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για μία κατάφορη αδικία η οποία περιήλθε στην αντίληψη μου συζητώντας με πρόσφατα αποχωρήσαντες πρώην συναδέλφους.
Δεν γνωρίζω τι θέση έχουν πάρει τα σωματεία και των εν ενεργεία αλλά και των συνταξιούχων, αλλά με την απόφασή σας αυτή δημιουργείται ανισότητες μεταξύ των συνταξιούχων.
Αναλυτικά, με την υπ΄αριθμ΄ 4769/19-9-2011 απόφαση του Ο.Σ.Ε. αποφασίστηκε να καταβάλλεται η αποζημίωση από τον Ο.Σ.Ε. με βάσει τις διατάξεις του Ν. 993/79 σε 4 ισόποσες δόσεις ανά εξάμηνο δηλαδή σε 2 χρόνια.
Πρόσφατα με την υπ΄ αριθμ. 5338/16-6-2015 απόφαση του Ο.Σ.Ε. αποφασίστηκε να καταβάλλεται σε 2 ισόποσες δόσεις ανά εξάμηνο δηλαδή σε 1 χρόνο.
Παρακαλώ απαντήστε μου εάν είναι δίκιο άνθρωποι που αποχώρησαν από την Υπηρεσία, του ΟΣΕ πάντα, σε διάστημα ενός και πάνω μηνός να πάρουν την αποζημίωση σε διαφορά 1 έτους.
Δεν γνωρίζω τους λόγους της απόφασης σας αυτής και ιδιαίτερα τους χαλεπούς αυτούς καιρούς 
που ο καθένας προσπαθεί να ισορροπήσει και να επιζήσει.
Επειδή έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα, κάποιοι να παίρνουν την αποζημίωση νωρίτερα από κάποιους άλλους που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά μαζί, προφασίζοντας ιδιαίτερους λόγους.
Δεν θέλω να φανταστώ ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε για να βοηθηθούν κάποιοι. Θέλω να πιστεύω ότι βρέθηκαν κάποια χρήματα και έτσι δίνονται με αυτόν τον τρόπο.
Θέλω να σας παρακαλέσω να επεκτείνετε αυτήν την απόφαση σας άμεσα και σε όλους όσους οφείλονται χρήματα, ούτως ώστε να εκλείψει η αδικία.
Άλλωστε το Σύνταγμα στο άρθρο 4 παρ. 2 αναφέρει ότι όλοι οι Έλληνες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Συγνώμη εάν ο τόνος μου είναι περισσότερο επικριτικός, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι όταν κάποιος περιμένει και δεν έχει κάποιο μέσο στα χέρια του προσπαθεί να βρει τρόπο να δικαιωθεί.
Πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα μου άμεσα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Με εκτίμηση
Σωτήριος Γιαννόπουλος