Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

«Εντός χρονοδιαγράμματος η σήραγγα Καλλιδρόμου», υποστήριξε η ΕΡΓΟΣΕ σε ευρωβουλευτές.

Την Παρασκευή 25/9 εκπρόσωποι της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού (CONT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο διήμερης αποστολής ελέγχου σε επτά ελληνικά έργα χαρακτηρισμένα ως «έργα προτεραιότητας», πραγματοποίησαν επίσκεψη στο έργο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι-Δομοκός, που υλοποιεί η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής (D.G. REGIO) της Ε.Ε., της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής και της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ).
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό της δίδυμης σήραγγας Καλλιδρόμου, μήκους κάθε κλάδου 9 χλμ , η οποία έχει πλήρως ολοκληρωθεί και στην παρούσα φάση τοποθετείται, εντός αυτής, η σταθερή επιδομή (slab track) της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.
Εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ, παρουσιάστηκαν η πρόοδος του έργου, τα μείζονα τεχνικά, διαχειριστικά και χρηματοοικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία κατά τα επιμέρους στάδια υλοποίησής του, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου αυτού, η τελευταία φάση του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό «Connecting Europe Facility (CEF)».
Η ΕΡΓΟΣΕ, μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου και των στελεχών της που παρευρέθηκαν, δεσμεύτηκε ότι, με βάση τη σημερινή κατάσταση εξέλιξης των επιμέρους εργασιών, το έργο θα ολοκληρωθεί με πιστή τήρηση του προϋπολογισμού και του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των εργασιών, όπως αυτά έχουν υποβληθεί στην αίτηση χρηματοδότησης της τελευταίας φάσης του έργου από το CEF.
Εκ μέρους των ευρωβουλευτών εκφράστηκε η ικανοποίησή τους, από το γεγονός ότι το μεγάλο αυτό έργο, με το οποίο ολοκληρώνεται ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα-Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησής του, με δεσμευτικό χρονικό και οικονομικό προγραμματισμό, εκ μέρους του φορέα υλοποίησης.

Πηγή: metaforespress.gr