Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πολωνία: Και ο στρατός στις έρευνες για το μυθικό τραίνο των Ναζί.


Οι ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ξεκίνησαν μια έρευνα στο έδαφος του Βάλμπζιχ, στα νοτιοδυτικά της χώρας, όπου σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να είναι θαμμένο ένα τρένο των Ναζί γεμάτο με πολύτιμους θησαυρούς.
«Ο στόχος μας είναι να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν επικίνδυνα υλικά στην περιοχή αυτή» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης Αρτούρ Τάλικ, ο επικεφαλής των ερευνών στις οποίες μετέχουν και ειδικοί πυροτεχνουργοί.
Ο έπαρχος της περιοχής, Τόμας Σμόλαρζ, διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις που αφορούν τη συνέχιση των ερευνών θα ληφθούν αφού προηγουμένως διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ασφαλής η περιοχή αυτή.
Δύο άνδρες, ο Πολωνός Πιοτρ Κόπερ και ο Γερμανός Αντρέας Ρίχτερ, υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει ένα θωρακισμένο τραίνο, μήκους 98 μέτρων, θαμμένο σε βάθος 8-9 μέτρων. Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους το τραίνο είναι γεμάτο με «έργα τέχνης και έγγραφα» των Ναζί, όμως οι δύο κυνηγοί θησαυρών λένε ότι στα βαγόνια αυτά φυλάσσονταν "πρωτότυπα μοντέλα όπλων".
Οι πολωνικές αρχές εκφράζουν σκεπτικισμό όσον αφορά την ύπαρξη του τρένου, ωστόσο προσπαθούν να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται.
Ένας άλλος ερευνητής, ο Πολωνός Κριστόφ Σπακόφσκι, υποστηρίζει ότι έχει ανακαλύψει δύο σιδηροδρομικές σήραγγες και ένα υπόγειο συγκρότημα που είχαν κατασκευάσει οι Γερμανοί στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να στεγαστεί εκεί το γενικό επιτελείο του Χίτλερ. Οι σήραγγες και οι αίθουσες σκάφτηκαν στο βράχο και συνδέονται η μία με την άλλη. 
Οι είσοδοι στη συνέχεια καταστράφηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις προκειμένου να σβηστούν όλα τα ίχνη.

Πηγή: tanea.gr