Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Νέες απολύσεις περιμένουν στο μετρό οι εργαζόμενοι.

Η φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων στα εργοτάξια περνά σε εταιρεία σεκιούριτι, οπότε θεωρούν ζήτημα χρόνου την απόλυση 16 φυλάκων.





Χωρίς δουλειά αναμένεται να βρεθούν άμεσα οι 16 φύλακες των αρχαιολογικών χώρων στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" απόφαση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάληψη της φύλαξης από εταιρεία σεκιούριτι για διάρκεια 75 ημερών. Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τους οποίους η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων δεν είναι ενήμερη για το θέμα. Την απόφαση που δημοσιοποιήθηκε στη "Διαύγεια" υπογράφει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστος Τσίτουρας, από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

"Η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων δήλωσε πλήρη άγνοια για το θέμα όταν την ενημερώσαμε", σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης, σύμφωνα με τον οποίο ανάγκη να απασχοληθούν ταυτόχρονα και οι σημερινοί φύλακες και οι νέοι δεν υπάρχει -άρα αφού προκηρύχθηκε διαγωνισμός οι πρώτοι θα απολυθούν. "Και γιατί αναφέρονται μόνο 75 ημέρες; Μετά τι; Τέλος το έργο;" διερωτήθηκε ο κ.Κυπριανίδης, ο οποίος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν γίνουν οι απολύσεις.

Υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν είχε στο παρελθόν υπογράψει τις σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις από την κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης γιατί δεν ανταποκρίνονταν στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. "Το να απολυθούν 16 άτομα μαζί είναι ομαδική απόλυση" πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι οι 16 φύλακες εργάζονται για την κοινοπραξία και όχι για την Αττικό Μετρό ΑΕ.

Πηγή: makthes.gr