Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Συντάξεις: Τσεκούρι στα χρήματα 350.000 συνταξιούχων – Ποιες μειώσεις έρχονται και πότε.

Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος, λείπει μόνο το πότε και το πως θα γίνουν οι μειώσεις στις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που θα δουν περικοπές τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική σύνταξη.
 Τα δύο σενάρια που “παίζουν” αφορούν περίπου 350.000 συνταξιούχους.
Πλέον όλα δείχνουν ότι πάμε σε άμεσες μειώσεις των συντάξεων, με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών και τα όσα έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση. Αναζητούνται μεν ισοδύναμα και ήδη έχει ζητηθεί από την “επιτροπή σοφών” να παραδώσει τις το πολύ ως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, όλα ωστόσο δείχνουν ότι για να μπορέσουν να εξοικονομηθούν 450 εκατομμύρια ευρώ φέτος και 1,8 δισ. το επόμενο έτος έρχονται μέτρα φωτιά που πρώτα απ' όλα οδηγούν σε μειώσεις.
Το πρώτο μέτρο δεν θα είναι άλλο, σύμφωνα με πληροφορίες από τις περικοπές, οι οποίες ωστόσο αυτή τη φορά δεν θα είναι οριζόντιες, αλλά θα βάζουν στο στόχαστρο συντάξεις άνω των 1.400 σε ό,τι αφορά στις κύριες και επικουρικές άνω των 250 ή 300 ευρώ.

Ποιες θα είναι οι μειώσεις, σε τι ποσοστό; 

Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συνταξιούχων που παίρνουν ανάλογα ποσά και το ποσό που εξοικονομείται 
Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να υπάρξει διεύρυνση της βάσης εκείνων που θα πληρώσουν τη... νύφη του νέου μνημονίου έτσι ώστε να μειωθεί το ποσό της περικοπής και έτσι οι μειώσεις να “πιάσουν” και μικρότερες συντάξεις.
Να ξεκινήσουν δηλαδή οι περικοπές από συνταξιούχους με μηνιαία σύνταξη από 1.200 ευρώ και πάνω. 
Παραμένει επίσης άγνωστο εάν στα ποσά συνυπολογίζεται η επικουρική σύνταξη.

Πηγή: newsit.gr