Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μπουτάρης: Το μετρό Θεσσαλονίκης μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί.

Κατά τη συνάντησή του με κλιμάκια του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Eπισήμανε την απόλυτη αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί το έργο, τόσο διότι η Θεσσαλονίκη το χρειάζεται, όσο και επειδή η πόλη πρέπει να απαλλαγεί από τα τεράστια προβλήματα που προκαλούν τα εργοτάξια του μετρό.To μετρό Θεσσαλονίκης μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί, τόνισε ο επικεφαλής του κεντρικού δήμου, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνάντησή του με κλιμάκια του Ευρωκοινοβουλίου (Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης).
Ο κ. Μπουτάρης, επισήμανε την απόλυτη αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι εργασίες του μετρό και να ολοκληρωθεί το έργο, τόσο διότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται το μέσο μαζικής μετακίνησης όσο και επειδή η πόλη πρέπει να απαλλαγεί από τα τεράστια προβλήματα που προκαλούν στην καθημερινή λειτουργία της τα εργοτάξια του μετρό.
Τόνισε ακόμη ότι το έργο έχει ήδη προχωρήσει και δεν πρέπει να μείνει στη μέση, αντιθέτως μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι οι αρχαιότητες της Βενιζέλου δεν αποτελούν με κανέναν τρόπο εμπόδιο στην περάτωση του έργου. 
Επισήμανε, δε, ότι η πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου με τη δημιουργία μιας υπόγειας διάβασης και την παράλληλη δημιουργία της "αρχαιολογικής πλάζα”, αποδεσμεύει τον προϋπολογισμό για τις αρχαιότητες από εκείνον του μετρό, αποδίδει στην κυκλοφορία τον άξονα της Εγνατίας και διευκολύνει την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
Οι ευρωβουλευτές και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη των εργασιών του μετρό.

Πηγή: protothema.gr