Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Μετά τα τραίνα και οι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες των λεωφορείων «Τρίβουν τα χέρια τους» με τις μετακινήσεις των μεταναστών.

-Η ζήτηση παραμένει αμείωτη παρά τα προβλήματα στα σύνορα με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία

-Πραγματοποιούν από 10 έως 12 δρομολόγια ημερησίως από την Αθήνα με προορισμό τα σύνορα μας με τα Σκόπια και υπόσχονται ένα άνετο ταξίδι με 30 ευρώ το άτομο.
Χρυσές δουλειές για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων αυτές τις μέρες που βλέπουν τη δουλειά τους να φτάνει στο απόγειό της με τους χιλιαδες μετανάστες που επιθυμουν να φτάσουν αμεσα στην «καρδιά της Ευρώπης». 

Μετά τον ΟΣΕ, οι χιλιαδες μετανάστες που φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας, ταξιδεύουν με ιδιωτικά πούλμαν προς τα βόρεια σύνορά μας για να φτάσουν στη «Γη της Επαγγελίας», που δεν είναι άλλη από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. 


Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα που το επιβατηγό πλοίο Ελ. Βενιζέλος πραγματοποιεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια μόνο για τους μετανάστες, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς το λιμάνι του Πειραιά, τουριστικοί πράκτορες μισθώνουν δεκάδες λεωφορεία ημερησίως από την οδό Αχαρνών και πηγαίνουν τους μετανάστες μέχρι το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και της Ειδομένης. 

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 30 ευρώ κατ' άτομο ενώ τα μικρά παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν.

Την ώρα που η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοινώνει μία σειρά νέων μέτρων με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων και την σκοπιανή αστυνομία να τους υποδέχεται με γκλομπ στα χέρια.

Ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας, ανέρχεται σε χιλιάδες, ανάμεσα τους και νεογέννητα παιδιά.

Επιθυμία τους δεν είναι να μεταβούν στο κέντρο συγκεντρώσεως του Ελαιώνα ούτε το Πεδίον του Άρεως, υποστηρίζουν νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες, στο protothema.gr, αλλά να βρεθούν σε χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία. 


Καποιοι από αυτούς δεν μένουν ούτε λεπτό στην Αθήνα, αφού τα ίδια τα πρακτορεία τους υποδέχονται στο λιμάνι του Πειραιά έχοντας για τον καθένα μία ατομική θέση κατά την επιβίβαση τους στο λεωφορειό. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φτάνουν μέχρι τα συνορα μας με τα Σκοπια είναι Σύριοι και Αφγανοί.

Συντάκτης: ΅Ελενα Καραθάνου
Πηγή: protothema.gr