Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τα ολλανδικά τρένα θα τροφοδοτούνται 100% από αιολική ενέργεια μέχρι το 2018.

Η ολλανδική κυβέρνηση δεσμεύθηκε άμεσα να προχωρήσει σε μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους.
Όταν οι πολίτες της Ολλανδίας ζήτησαν με τρόπο επιτακτικό από την κυβέρνηση της χώρας τους να μειωθούν στο μέγιστο δυνατό οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και δεν εισακούστηκαν, δεν δίστασαν να την μηνύσουν. Δικαστήριο λοιπόν της Χάγης αποφάσισε πως οι ενστάσεις των πολιτών έχουν βάση και προσχώρησε στην απόφαση πως το ολλανδικό κράτος θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα. 
Η κυβέρνηση με άμεσες κινήσεις ανακοίνωσε πως αρχής γενομένης από το σιδηροδρομικό της δίκτυο, θα υπάρξει άμεση χρήση και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αναλυτικότερα οι ολλανδικοί σιδηρόδρομοι μέχρι το τέλος της ερχόμενης χρονιάς θα τροφοδοτούνται κατά 50% από αιολική ενέργεια ενώ μέχρι το τέλος του 2018 το 100% των ενεργειακών αναγκών των σιδηροδρόμων θα καλύπτεται από «πράσινη» ενέργεια. 
Σημειώνεται πως οι ολλανδικοί σιδηρόδρομοι σε καθημερινή βάση εξυπηρετούν περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια επιβάτες και παράγουν 550 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή:skai.gr