Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Αύριο η παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης, για την ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις!

 Το 40% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στις ισόπεδες διαβάσεις, είναι πεζοί.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για την Ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις (ILCAD, www.ilcad.org ), που φέτος ορίστηκε η 3η Ιουνίου, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ενημερώνει, όπως κάθε χρόνο, τους πολίτες για θέματα ασφαλούς διέλευσης των ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων.
 Σχεδόν το σύνολο των δυστυχημάτων που συμβαίνουν στις σιδηροδρομικές διαβάσεις οφείλονται στις ενέργειες των χρηστών της οδού, αλλά καθώς όλο και πιο συχνά πλέον συμβαίνουν συγκρούσεις με εμπλεκόμενους πεζούς και ποδηλάτες η φετινή καμπάνια επικεντρώνει την προσοχή της σε αυτούς. 
 Συμπεριφορές που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτή είναι: παραβίαση του Κ.Ο.Κ., έλλειψη προσοχής, βιασύνη & έλλειψη γνώσης των κινδύνων που παραμονεύουν. Τέτοιες συμπεριφορές που δεν λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια, οδηγούν τους χρήστες των διαβάσεων να δρουν απερίσκεπτα με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και το θάνατο. Ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων, είτε αυτών που επιβαίνουν σε άλλα οχήματα είτε του προσωπικού και των επιβατών του τρένου.
 Οι πεζοί που διασχίζουν κάτω ή πάνω από τις μπάρες τις σιδηροδρομικές διαβάσεις ώστε να εξοικονομήσουν χρόνο ή οι ποδηλάτες που τις περνούν παράνομα με ζιγκ ζαγκ κινδυνεύουν να αφήσουν το πρώτο τρένο να περάσει αλλά είναι πιθανό να μην αντιληφθούν πως έρχεται κάποιο άλλο από την αντίθετη κατεύθυνση και να χτυπηθούν από αυτό.

Συντάκτης: Γιάννης Τσιρογιάννης
Πηγή: e-typos.com